Kulturális hírek
Megjelent az idei utolsó Szemle
2020. december 02. szerda, 12:52 Kulturális hírek

Megjelent a Veszprémi Szemle 59.  idei utolsó, negyedik  száma, amit személyesen pénteken lehet átvenni az Eötvös Károly Megyei Könyvtárnál.

 
Online programokkal készül az őszre a múzeum
2020. október 12. hétfő, 07:30 Kulturális hírek

Hagyományosan szeptember végétől november elejéig tart a Múzeumok Őszi Fesztiválja, amelyhez a múzeum is rendszeresen kapcsolódik. Idén az óvodásoknak és az iskolásoknak szóló programok elmaradnak, de a múzeum online térbe költözik.

 
Elbúcsúztatták a nyarat a Dózsavárosban
2020. szeptember 15. kedd, 06:14 Kulturális hírek

A hagyományos nyárbúcsúztató családi nappal ünnepelték az időjárás-előrejelzések szerinti utolsó nyárias hétvégét a Dózsavárosban. A városrész nagy múltú rendezvényén színpadi programokkal, kézműves asztalokkal és főzőversennyel várták a környékbelieket.

 
Weiner Leó-emlékdíjat kapott Kováts Péter
2020. szeptember 14. hétfő, 07:20 Kulturális hírek

A Zeneakadémia kuratóriuma által odaítélt Weiner Leó-emlékdíjat vehette át Kováts Péter hegedűművész, a Mendelssohn Kamarazenekar vezetője pénteken, közölte az intézmény.

 
Könyv született a veszprémi zsidóság történetéről
2020. szeptember 11. péntek, 06:05 Kulturális hírek

Csütörtökön mutatták be Jakab Réka és Kákonyi Anna szerzőpáros Táguló és szűkülő terek című, a veszprémi zsidóság társadalom- és gazdaságtörténetét bemutató monográfiáját a Veszprém Megyei Levéltárban.

 
Közelebb kerülni a természethez a lakótelep szívében is
2020. szeptember 09. szerda, 05:20 Kulturális hírek

Másodiszor rendezik meg szeptember 18-án a Kálvin parkban a Vadvirágos Pikniket, ahol a gyepgazdálkodás rejtelmeivel, a méhek szerepével a természet körforgásában és számos hasznos dologgal megismerkedhetünk a környezettudatosság jegyében.

 
Új évadot nyitott a Petőfi Színház
2020. augusztus 25. kedd, 23:08 Kulturális hírek

Brányi Mária alpolgármestere elismeréssel szólt a színház teljesítményéről. Példamutató munkát végeztek, emelte ki, és a jövő évadra korlátozások nélküli időszakot kívánt, bár utalt arra, hogy az őszi időszak még tartogathat megszorításokat.

 
Világhírű muzsikusok tisztelegnek Auer Lipót emléke előtt
2020. július 31. péntek, 13:06 Kulturális hírek

A Mendelssohn Kamarazenekar hatodik alkalommal hirdeti meg az Auer Lipót nevével fémjelzett nemzetközi zenei fesztivált, hogy Auer szülővárosába, Veszprémbe hozza a nemzetközi zenei élet főszereplőit.

 
Auer Lipót hegedűje is megszólal az idei Auer Fesztiválon
2020. július 20. hétfő, 00:00 Kulturális hírek

Auer Lipót hegedűje is megszólal az idei Auer Fesztiválon, amelyet augusztus 13. és 16. között rendeznek Veszprémben  mondta Kováts Péter, a fesztivál főszervezője az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában.

 
Színes programokat kínál a napközis tábor
2020. július 02. csütörtök, 22:12 Kulturális hírek

Idén ismét a Deák Ferenc Általános Iskola ad otthont a hétfőn kezdődött nyári napközis tábornak, amelyre összesen mintegy kétszázan jelentkeztek a város általános iskoláiból, de a résztvevők száma folyamatosan változik a következő hetekben.

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 30


Kulturális oldalak, folyóiratok: