A Múzeumok Éjszakája programsorozatot országszerte 2022. június 25-én rendezik meg. Veszprém idén is több helyszínnel és változatos programokkal kapcsolódik be.

 
Fenyves Malom programjai

Bújj a molnár bőrébe! - látványőrlés idegenvezetéssel
Június 25. 18:00 – 20:00
18:00 órakor és 19:00 órakor induló csoportokban idegenvezetéssel és látványőrléssel egybekötve mutatják be a malom működését az érdeklődőknek.

Vízimalmaink nyomában

Június 25. 20:00 – 21:00
A Fenyves Malom az egyetlen épségben megmaradt vízimalom Veszprémben, amely a felújítását követően újra működőképessé vált. A malom udvarán mutatják be a magyarországi vízimalmok múltját, jelenét és jövőjét.
 
Művészetek Háza Veszprém
Modern Képtár – Vass László Gyűjtemény programjai

Vass Cipőtár ünnepélyes megnyitója

Június 25. 17:00 – 19:00
Az interaktív tárlaton a látogatók megismerkedhetnek a cipőkészítés történetével, az előállítás különböző fázisaival és a legújabb modellekkel.

Képről verset, mesét

Június 25. 20:00 – 21:00
A családbarát eseményen kicsiknek és nagyoknak tartanak workshopot, melynek során az adott kiállítótérben található képekről, képzőművészeti alkotásról közösen és önállóan verset vagy mesét alkothatnak az érdeklődők.

Gyűrődések, hajlítások, ismétlődések

június 25. 21:30 – 22:00 és június 25. 23:00 – 23:30
(Művészetek Háza Veszprém – Dubniczay-palota)
Góbi Rita Társulat előadását az ösztönös, a monoton és ismétlődő, miniatűr mozgásokból kibontakozó test- és állapotváltozások összehangolása jellemzi, mozdulatsorai lassan és következetesen transzformálódnak.
 
Művészetek Háza Veszprém / Dubniczay-palota programjai

Négy-szög kiállításmegnyitó

Június 25. 19:00
Minden az optikai illúzióról, a ritmusról, a geometriáról és színekről fog szólni Kóródi Zsuzsanna, Gáspár György és Halmi-Horváth István művészek kiállításán.

Vándorfényképész foglalkozás: Készítsünk fényképet üveglemezre / Magtár

Június 17.00 óra és 20.30 óra két turnusban
- Zalka Imre vándorfotográfus fotótörténeti előadása. A nedves kollódiumos eljárás története és elkészítésének módjai kb. 25 percben.
- A program második részében bepillantunk a színfalak mögé és közösen elkészítünk üveglapra egy fényképet. A részvétel regisztrációhoz kötött. Jelentkezést június 22-ig fogadunk az  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  címre. (15 fő részvétele lehetséges)

Rorschach Image kreatív foglalkozás

Június 25. 17:00 – 20:00
Ki ne csepegtette volna már le az ünnepi asztalterítőt, aminek otthon általában senki sem örült. Itt azonban olyan lecsepegtetett foltok szemtanúi lehetünk, amelyek örömteli pillanatokat kínálnak.

Fogpiszkálótól a komódig

Június 25. 18:00 – 19:00
Így éltek 100 éve a Veszprém megyei arisztokrata családok Válogatás a Laczkó Dezső Múzeum gyűjteményéből.

PROSECCO

Június 25. 18:30 – 20:30
A nyári esték hűsítő itala - minden, amit tudni érdemes a proseccóról. Ebben lesz segítségünkre Zsandár Tamás borszakértő, a Wine & Vinyl Bar&Store tulajdonosa.

Információtároló téglatestek A-tól Z-ig

Június 25. 20:00 – 21:00
Az égetett durvakerámiák mint elektromos áram nélkül működő hardverek Kóródy László tárlatvezetése a Dubniczay-palota Tegulariumában.

Optikai illúzió workshop

Június 25. 21:00 – 22:00
Az optikai illúzióra reflektálva egy izgalmas workshop keretében játékos, ámde agytornát is igénylő, különleges térbeli alkotást hozunk létre a formák és színek segítségével. A részvétel regisztrációhoz kötött. Jelentkezést június 22-ig fogadunk az  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  címre. (20 fő részvétele lehetséges)

Tárlatvezetés proseccóval Szabó Dezső Copy című kiállításában

Június 25. 22:00 – június 26. 01:00
Közreműködők: Grászli Bernadett, a Művészetek Háza Veszprém igazgatója és Zsandár Tamás, a Wine & Vinyl Bár & Store tulajdonosa. A részvétel regisztrációhoz kötött. Jelentkezést június 22-ig fogadunk az  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  címre. (30 fő részvétele lehetséges)

Sötétedéstől fényinstalláció

Falvetítés az udvaron a programok ideje alatt
 
További információ:  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. ; >> www.muveszetekhaza.hu
Belépőjegy: felnőtt: 2000 Ft; kedvezményes: 1000 Ft
 
A rendezvény Veszprém Önkormányzata, a Nemzeti Kulturális Alap és a VEB 2023 Európa Kulturális Fővárosa projekt támogatásával valósul meg.
 
Laczkó Dezső Műzeum programjai

 
V. Juhannus-nap a Kolostorok és Kertekben

 

Vissza az oldal tetejére >>

 
 

 


Kulturális oldalak, folyóiratok: