VFC USE siker Passauban
2012. január 11. szerda, 00:00 Nemzetközi kapcsolatok

Veszprémiek a „Sonnenland – Cup 2012” nemzetközi labdarúgó tornán

Időpont: 2012. január 05-07. Helye: Németország, Passau.
 
Passau városa és az SpVgg Hacklberg egyesület meghívására Veszprémből két ifjúsági, női és férfi felnőtt labdarúgó csapat vett részt a Nemzetközi Teremlabdarúgó tornán, a Hacklberg Sörfőzde Sonnenland-Kupáján. A tornán különböző korosztályában összesen 110 csapat, több mint ezer labdarúgója vett részt. Osztrák, cseh, német, angol, svájci, holland és magyar csapatok érkeztek a Dreiländerhalle-Streif-Arénájába, ahol a DLW-műfüves pályáján küzdöttek a helyezésekért.
 

A győztes VFC-USE csapata
 
A korosztályok mérkőzései több csoportban és időpontban zajlottak:
„D” jelű korcsoport 1999/2000-es születésűek  2012. január 05. csütörtök  09,00 órától
„B” jelű korcsoport 1995/96-es születésűek  2012. január 05. csütörtök  16,00 órától
Mindkét korcsoportot a VFC USE képviselte
 
Nők:    Gizella SE Veszprém   2012. január 07. szombat  11,30 órától
Férfiak: Veszprém FC   2012. január 07. szombat  17,30 órától
 
A „D” korcsoport edzője: Kozma Csaba, a „B” korcsoport edzője Tóth Gábor, a leányoké Laki Zoltán a férfiaké Garai Péter volt.
 
„D”korcsoport versenyei négy, négyes csoportban 16 csapat részvételével zajlottak, a mérkőzések 1x10 percig tartottak. A VFC USE úgy lépett a pályára, hogy ők voltak ennek a korosztálynak a tavalyi győztesei.
 
A csapat tagjai: Nagy Erik, varga Benedek, Kiliti Róbert, Mihálovics Ákos, Liszi Márk, Markó Róbert, Horváth Botond, Magyar Zsolt, Péter Bence, Kiss Erik, Horváth Ákos, Balogh Ádám
 
Gizella Veszprém SE leány csapat
 
A veszprémiek első mérkőzésüket a német JFG Lusen csapatával játszották és könnyed játékkal címvédőhöz méltóan 7-1 arányban nyertek. Gl: Liszi Márk 3, Varga Benedek, Kiliti Róbert, Kiss Erik, Péter Bence.
A második meccsen a SV Schalding-Heining ellen mérkőztünk, Liszi, Varga és Magyar Zsolt góljaival 3-0-ra hoztuk a mérkőzést.
A csoport utolsó mérkőzését a német JFG Unterer Donauwald csapatával játszották a fiúk ahol szoros küzdelemben Liszi Márk két és Kiliti Róbert egy góljával 3-2 arányban győztek, így az első helyen végeztek a csoportjukban.
 
A folytatásban egyenes kiesési rendszerben zajlottak a mérkőzések. A legjobb négy közé jutásért a másik csoport második helyezettjével a TSV Regen csapatával mérkőztek. Továbbra is kitűnő formában játszottak és 3-0 arányú győzelmükkel jutottak tovább. Gl: Liszi 2, Varga B.
Az elődöntőben az addig szintén veretlen FC Dingolfing csapatával találkoztak, ahol sajnos egy szerencsétlen hiba miatt hátrányba kerültek és 2-0-ra elvesztették a mérkőzést, így a harmadik helyért mérkőzhettek. Ezen a mérkőzésen a TuS Pfarrkirchen elleni 1-0-as győzelmükkel a dobogó harmadik fokán végeztek. Gl: Liszi M.
A torna legjobb játékosa díjat Liszi Márk a VFC USE játékosa kapta.
 
A VFC férfi felnőtt csapata
 
A „B” korosztályban a csapatok négy, hármas csoportban mérték össze tudásukat.
A mérkőzések 1x12 percig tartottak.
 
A csapat tagjai:Rencsevics Ákos, Bodó Barna, Károlyi Zsombor, Horváth tamás, Udvardi Márk, Osváth  Attila, Keszei Benjamin, Simon Benjamin, Szokodi Bálint, Zsély Benedek, Jakab Gergő, Szabó Bence
A veszprémiek csoportjukban az első mérkőzést az FC Julbach-Kirchdorf csapatával játszották. A csapat a kezdettől fogva irányította játékot, bár 2-0-as vezetésnél kissé kiengedtek, az ellenfél egyenlített, végül 3-2 arányban hozták a mérkőzést. Gl: Szabó Bence 2, Osváth Attila.
 
A második mérkőzésen a TSV Regen csapatával játszottak. Az utolsó percben kapott potyagóllal egyenlített az ellenfél. A mérkőzés eredménye 2-2. Gl:Szabó B, Bodó Barna. Jobb gólarányukkal a csoport első helyéről várhatták a folytatást. A négy közé jutásért az FC Ergolding csapatával mérkőztek és az eddigi legszebb játékukkal 4-0 arányban győztek. Gl: Szabó B. 3, Udvardi Márk.
 
A döntőbe jutásért a VfL Kirchheim-Teck csapatával vívtak jó iramú mérkőzést, melyet 2-0 arányban nyertek,. Gl: Szabó B. és Udvardi M.
 
A döntőt az FC Dingolfing csapatával vívták és meggyőző játékkal, izgalmas mérkőzésen megérdemelten nyerték 4-2 arányban a mérkőzést. Gl: Szabó B. 2, Udvardi M, Osváth A.
 
Az eredményhirdetésen a győztesnek járó kupa és labda átvétele után kiderült, hogy a torna legjobb játékosa díját is magyar kapta: Udvardi Márk.
 

A veszprémi Udvardi Márk átveszi az első díjat
 
A tornán tiszteletét tette Porga Gyula Veszprém MJV polgármestere is. A fiatalok minkét tornáján ő végezte el a kezdőrúgást és közreműködött az eredményhirdetésen is.
 
A felnőttek (női-férfi) játéknapja 2012. január 7, szombat volt. A délelőtt kezdő lányokat két ötös csoportba sorsolták. A csoportmérkőzések során a leányok elsőként az FC Ruderting csapatától szenvedtek 3-1-es vereséget, majd az SC Regensburgtól 4-2-re kaptak ki. Következett az 1. FC Nürnberg csapat, akiket sikerült 3-2 arányban legyőzni. A csoport utolsó mérkőzését a későbbi torna győztes FC Bayern München csapatával vívták. 6-0 arányban maradtak alul így a csoport negyedik helyén zárták a tornát.
 
 
A felnőtt férfiak két négyes csoportban kezdték a küzdelmeket. Itt a játékidő 1x14 perc volt, négy mezőnyjátékossal és egy kapussal.
 
A veszprémiek első mérkőzésüket a többszörös torna győztes SV Schalding-Heining csapatával játszották. A számukra kissé szokatlan szabályokkal és teremben megrendezett mérkőzést 2-1 arányban ugyan elvesztették, de játékuk biztató volt. Gl. Hevesi Tóth T.
 
A csoport második mérkőzésén az ellenfél az FC Sturm Hauzenberg csapata volt és meggyőző játékkal 3-0 arányban győztek: Gl: Molnár Z, Leitold T, Nikolin M.
 
A csoport utolsó mérkőzését a helyi SpVgg Hacklberg csapatával vívták és izgalommentes mérkőzésen 2-0-ra nyertek. Gl: Hevesi Tóth T, és Leitold T.
 
A csoport második helyét szerezték meg. A döntőbe jutásért az SpVgg GW Deggendorf csapatával mérkőztek és jó játékkal szereztek vezetést. A mérkőzés vége előtt 1,5 perccel egy veszprémi kiállítást követően egyenlített az ellenfél, mad fél perccel a vége előtt a győztes gólt is megszerezte, így a fiúk sajnos nem tudtak a döntőbe jutni. Gl. Hevesi Tóth T.
 
A harmadik helyet eldöntő mérkőzésen a veszprémi csapatban már azok léptek pályára, akik eddig nem jutottak játékhoz és 2-0 arányban maradtak alul a TSV Waldkirchen csapata ellen.
A tornát az SV Schalding-Heining csapata nyerte, akik a döntőben 4-2 re győztek a SpVgg GW Deggendorf csapata ellen.
 
Veszprém, 2012. január 09.
 
Forrás: Oktatási és Sportiroda