Újabb testvérvárosi konferencia
2012. október 23. kedd, 21:03 Nemzetközi kapcsolatok

Nyitra városa újabb nemzetközi turisztikai konferenciát tartott október 3. és 5. között, melynek ezúttal Beladice városa adott otthont. A konferencián Veszprém városa is képviseltette magát – a Bakony és Balaton térségi TDM két munkatárásnak személyében –, hiszen a tavalyi évtől ápolt szoros együttműködés a két város idegenforgalmának fejlesztését is célnak tűzte ki.

A konferencia előadásainak témája a marketingeszközök innovációinak körét ölelte fel. E jeles eseményen mintegy nyolcvan turisztikai szakember, helyi elöljárók, egy-egy vizsgált témakör neves szakértői vettek részt.

Megvitatásra kerültek a reklámok hatóereje, a facebook oldal használatának fontossága, technikai találmányok (pl. IPAD) előnyei. Mindemellett, kihangsúlyozásra került a TDM-eken belüli együttműködés fontossága is. A LIPTOV CARD bemutatásával konkrét példán keresztül bizonyosodhatott meg a nagyérdemű mindennek létjogosultságáról.

Az előadásokat Nyitra város egyetemének egyik neves oktatója nyitotta meg a reklámok témakörében. Prezentációja során felhívta a résztvevők figyelmét, hogy ebben a marketinggel teli világban, mennyire fontos reklámkampányunk megtervezése. A reklámnak fel kell hívnia az emberek figyelmét, melyet csak egyediségével érhet el. Beszéde során, megemlítésre kerültek a marketingeszközök terén végzett fejlesztések használatának fontossága is, mint például a mobilapplikációk, Google map, stb.

A LIPTOV CARD rendszerének ismertetéséről, illetve a TDM-ek partnerségi viszonyáról szóló prezentációk, a szervezeteken belüli kooperációs munka kulcsfontosságára hívta fel a figyelmet.

A nyitrai TDM vezetőjének beszámolójában a szervezet eddig elért eredményeinek összegzése mellett, ismertetésre kerültek turisztikai csomagajánlataik tartalmi elemei is. Ezt követően, a QR–kód gyakorlatban való alkalmazásának lehetőségei kerültek bemutatásra. Végül az utazási irodák jelentőségéről esett szó. A mai tendenciák szerint az utazók egyre kevesebb százaléka veszi igénybe az utazási irodák nyújtotta szolgáltatásokat. Az előadó álláspontja szerint, problémáként többek között a marketingeszközök fejlesztései terén való lemaradás említhető. A program kötetlen beszélgetései során tovább folytatódott az egyes témákról alkotott szakmai vélemények megvitatása.

A két napos rendezvény végén mindenki tapasztalatokban gazdagon indulhatott haza, hiszen a mai kor aktualitásairól folytatódott eszmecserék igazi iránytűként szolgálhatnak a szervezetek marketingmunkájában, valamint a két város együttműködésének szorosabbá tételében.

Forrás: Bakony és Balaton TDM