Mindenkinek jutott kupa
2013. október 29. kedd, 23:00 Nemzetközi kapcsolatok

A lengyel Tarnów csapata nyerte a Veszprémben rendezett nemzetközi utánpótlás futsaltornát.

Október 2627-én a Március 15. utcai sportcsarnok adott otthont az Aditus Futsal Cup Veszprém elnevezésű tornának, amelyen a megyeszékhely és testvérvárosai, valamint Pápa tizenhárom éven aluliakból álló együttese vett részt.
 

Remek hangulatban zajlott a kétnapos nemzetközi torna, amelyen izgalmas mérkőzéseket láthattak a kilátogató nézők. A résztvevő csapatok közül sokan most ismerkedtek meg a sportággal, ám így is szép „trükköket” mutattak be a fiatalok.

A két nap során körmérkőzéses lebonyolításban alakult ki a végső sorrend, így ténylegesen a legjobb alakulat, a lengyel Tarnów vihette haza a kupát. Ami nem teljesen igaz, hiszen minden résztvevő kapott egy szép serleget és a csapatok legjobbjai is díjazásban részesültek.

A játék mellett városnézés és állatkert látogatás is szerepelt a programban. A programot követően valamennyi résztvevő reményét fejezte ki, hogy jövőre ismét városunkba érkezhetnek.

Vasárnap egy barátságos mérkőzés is szerepelt a programban, amelyen a veszprémi közélet szereplői mérték össze erejüket a résztvevő együttesek vezetőivel, edzőivel.

A torna végeredménye: 1. Tarnów (lengyel), 2. Sepsiszentgyörgy (romániai), 3. Nyitra (szlovákiai), 4. Veszprém, 5.  Passau (német), 6. Pápa.
A gólkirály Orlik Patryk (Tarnów), míg a legjobb kapus Lukácik Rado (Nyitra) lett.

Forrás: Vehír.hu