Veszprémi sikerek és tornagyőzelem Passauban
2014. január 08. szerda, 11:05 Nemzetközi kapcsolatok

Veszprémiek a „Sonnenland – Cup 2014”nemzetközi labdarúgó tornán

Időpont: 2014. január 04-05.
Helye: Németország, Passau.

Passau városa és az SpVgg Hacklberg egyesület meghívására Veszprémből két ifjúsági labdarúgó csapat vett részt a Nemzetközi Teremlabdarúgó tornán, a Hacklberg Sörfőzde Sonnenland-Kupáján. A tornán különböző korosztályában összesen 108 csapat, több mint ezer labdarúgója vett részt. Osztrák, olasz, német, angol, svájci, francia és magyar csapatok érkeztek a Dreiländerhalle-Streif-Arénájába, ahol a DLW-műfüves pályáján küzdöttek a helyezésekért.

A korosztályok mérkőzései több csoportban és időpontban zajlottak:

„B” jelű korcsoport 1997/98-as születésűek 2014. január 04. szombat
„D” jelű korcsoport 2001/2002-es születésűek 2014. január 05. vasárnap
       (Mindkét korcsoportot a VFC USE képviselte)
„B” korcsoport edzője Tóth Gábor, a „D” korcsoport edzője Endrész Pál

A „B” korosztályban a csapatok négy, négyes csoportban mérték össze tudásukat. A mérkőzések 1x12 percig tartottak.

A veszprémiek csoportjukban az első mérkőzést a SV Weingarten ellen játszották, és vereséggel zárták a mérkőzést, 1-2 arányban. Gl: Pecze P.

A következő mérkőzést az SpVgg Deggendorf csapatával játszották mely s 3-0 arányú győzelemmel zárult. Gl: Pecze P. 2, Juhász T.

Az utolsó csoportmérkőzést az FC Vilshofen csapatával vívták és 3-2 győzelmükkel kiharcolták a csoportból való továbbjutást. Gl: Bacsi Á. Cseh Á. Juhász T.

A négy közé jutásért a jó erőkből álló helyi, 1.FC Passau csapatával mérkőztek és taktikus játékkal 1-0 arányú győzelmükkel kerültek a legjobb négy közé. Gl: Pecze P.

A döntőbe jutásért az FC Dingolfing csapatával mérkőztek és az egyenlő erők küzdelméből sajnos a németek kerültek ki győztesen 2-1 arányban, így a veszprémi fiúk a harnadik helyért mérkőzhettek. Gl: Juhász T.

A harmadik helyért játszott mérkőzésen a fiúk felszabadult jó játékkal 3-1 arányban nyertek az ASV Cham csapata ellen. Gl: Pecze P. Juhász T.

Veszprém megyéből részt vett a tornán a Devecser SE korosztályos csapata is, de sajnos csoportjából három vereséggel, rúgott gól nélkül kiestek.

A „D”korcsoport versenyei négy, négyes csoportban 16 csapat részvételével zajlottak, a mérkőzések 1x10 percig tartottak. 

A veszprémiek első mérkőzésüket a JFG Passau Donautal csapatával játszották, és 2-1-es győzelemmel kezdték a tornát. Gl: Babos B. Szűcs M

A második meccsen az SpVgg Landshut ellen mérkőztek, kiegyenlített erők küzdelme 1-1 arányban végződött. Gl: Kiss E.

A csoport utolsó mérkőzését a JFG Unterer Donauwald csapatával játszották a fiúk ahol szoros küzdelemben 1-0 arányban győztek, és kerültek a legjobb nyolc közé. Gl: Magyar Zs.

A négy közé jutásért a torna egyik esélyesével a helyi. 1.FC Passau csapatával mérkőztek és meggyőző játékkal 2-0 arányú győzelmükkel kerültek a legjobb négy közé. Gl: Hoffer D. és Horváth B.

A döntőbe jutásért az SC Fürstenfeldbruck csapatával mérkőztek és 2-0-as győzelmükkel biztosították részvételüket a döntőben. Gl: Kiss E. és Mosonyi V.

A torna döntőjében at SV Wacker Burghausen csapatával találkoztak és kiegyenlített erők küzdelméből a veszprémiek kerültek ki győztesen 1-0 arányban: Gl: Kiss E.

A torna legjobb játékosa díjat is veszprémi játékos kapta: Magyar Zsolt.

(Forrás: Városháza - Matolcsi I.)