Az orvosok viszik előre a testvérvárosi kapcsolatot
2014. június 08. vasárnap, 09:00 Nemzetközi kapcsolatok

Pro Meritis díjat vehetett át a belga Patrick-Piret-Gerard Veszprém és Ottignies-Louvain-la-Neuve testvérvárosi kapcsolatának ápolásában játszott szerepéért.

Kapcsolatunk a belga testvérvárosunkkal egyidős az újkori modern demokráciával – fogalmazta meg a pénteki díjátadón Porga Gyula veszprémi polgármester, emlékeztetve arra: 24 évvel ezelőtt, 1990-ben kötött megállapodást a két település. Két város jó kapcsolata nem a polgármestrek jó viszonyát kell jelentse, hanem az intézmények szoros együttműködését, a polgárok között szövődő barátságokat. Ilyen barátságok alakultak ki a veszprémi és Ottignies-i orvosok között is.

 

Jo Indekeu

Jo Indekeu budapesti belga nagykövet Veszprém természeti adottságai mellett dicsérte azt is, hogy a két város példamutató módon ragaszkodik egymáshoz, Veszprém és Ottignies együttműködése a leghosszabb ideje fennálló belga-magyar testvérvárosi kapcsolat, és ennek egyik fontos mozgatórugója Patrick-Piret-Gerard.

 

Patrick-Piret-Gerard és Porga Gyula

A Pro Meritis díjjal kitüntetett belga orvos kijelentette: a két város kapcsolata azért maradhatott fenn ilyen sokáig, mert valóban kifejlődtek olyan emberi kötődések, barátságok, amelyek a legfontosabb eredményei is egyben Veszprém és Ottignies egymásra találásának.

Forrás: Vehír.hu