Erdélyi vendégek
2014. június 18. szerda, 06:21 Nemzetközi kapcsolatok

Több mint húsz erdélyi fiatal töltött egy hetet Balatonakaliban, a Bárczi Gusztáv Általános Iskola és Speciális Szakiskola csereprogramjának keretein belül.

Az Erdélyből érkező általános és középiskolás fiatalokat Némedi Lajos köszöntötte kedden délelőtt a városházán. Az alpolgármester elmondta, hogy számos országból jártak már fiatalok a városban, de külön öröm, amikor határontúli magyar gyerekeket láthatunk vendégül. Némedi Lajos köszöntője után pár szóban bemutatta Veszprémet a szamosújvári magyar tagozatos diákoknak. 

Horváth Éva, a Bárczi Gusztáv Általános Iskola és Speciális Szakiskola igazgatója elmondta, hogy a gyerekek egy csereprogram keretein belül töltöttek el egy hetet Balatonakaliban, ahol az iskola diákjai is rendszeresen táboroznak. Hozzátette, hogy az iskola életében ez az első ilyen jellegű kapcsolat, de nagy öröm, hogy már az első alakalommal nyitott szívű diákokat ismerhettek meg az erdélyi fiatalok személyében. 

A Bárczi Gusztáv Általános Iskola és Speciális Szakiskola diákjai a hónap végén utaznak Erdélybe, ahol egy hetet töltenek majd. 

Forrás: Vehír.hu