Bemutatkoztunk az osztrák médiának
2014. július 26. szombat, 12:47 Nemzetközi kapcsolatok

Osztrák újságíróknak szervezett tanulmányutat a Veszprémi Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. és a Bakony és Balaton Térségi Turisztikai Nonprofit Kft. július 1618 között. A tanulmányút célja a Veszprém márka erősítése a város kiemelt turisztikai rendezvényeihez kapcsolódóan, hogy a résztvevők hírét vigyék Veszprém értékeinek, csodáinak valamint a Bakony és Balaton térségnek is a szomszédos országba.

Sok német és osztrák vendég még mindig abban a tévhitben él, hogy a magyar értékek a néptáncban, a Pusztában és a gulyáslevesben kimerülnek. Az elmúlt években azonban több komoly fejlesztés is történt a térségben, melyek a minőségi turizmus irányába mutatnak. Számos turisztikai látnivaló megújult, a szolgáltatások egyre magasabb színvonalon érhetők el, és még színesebb programokban lehet része az ideérkező vendégeknek. A térség fontos üzenete, hogy minden évszakban van lehetőség a tartalmas kikapcsolódásra. Ez az, amit a helyi és a térségi turisztikai szervezet is megmutatott osztrák vendégeinek.

A résztvevők először Veszprém szépségeit tekintették meg a Séd-völgyben, majd az egyházi értékeket és művészeti galériákat a Várban, belekóstoltak a Rozé, Rizling és Jazz Napok és a VeszprémFest hangulatába is. A Bakony páratlan természeti környezetében a minőségi szállásszolgáltatás helyi gyöngyszemeit ismerhették meg, a különleges helyszínen a golf rejtelmeibe is bepillantást nyerhettek a vendégek.

A megújult Zirci Apátság és Látogatóközpont vallási értékeiben is gyönyörködhettek, ahol sajátos atmoszférában kaptak ízelítőt a somlói Tornai Pincészet boraiból. Ezt követően a Balatonon a bobozás és a vitorlázás élményében is részesültek a vendégek, majd – a program zárásaként – a Herendi Porcelánmanufaktúra világhírű alkotásait csodálták meg.

A program olyannyira felkeltette az osztrák sajtó érdeklődését, hogy várhatóan további csoportok is fognak még érkezni. Biztató kezdet ez, hiszen Veszprém és a térség gazdag látnivalói, szolgáltatásai nemcsak a magyar, hanem az osztrák vendégek részére is kiváló lehetőségeket nyújtanak a tartalmas, minőségi feltöltődésre és pihenésre.

A mostani tanulmányút remek fórum volt arra, hogy a helyi és térségi turisztikai szervezetek bemutathassák mennyit fejlődött a térség, milyen új programokon vehetnek részt a vendégek, és mennyit változott a szolgáltatások színvonala az elmúlt évtizedekhez képest. Az osztrák vendégeket meglepte ez a magas minőségi szint, ezt pedig csodálatuknál és elégedettségüknél semmi nem bizonyítja jobban.

Forrás: Vehír.hu