Barátok Bottropból
2015. május 22. péntek, 21:47 Nemzetközi kapcsolatok

A németországi testvérvárosból érkező baráti kört Porga Gyula polgármester fogadta csütörtök délután a Városházán.

A bottropi diákok márciusi látogatása, és a Gizella Napok alatt aláírt testvérvárosi záradék után a héten a németországi városból érkező baráti kör látogatott Veszprémbe.


A városban nem először járó 30 fős delegáció a néhány napos itt tartózkodása alatt nem csak Veszprém, hanem a környék nevezetességeit is felkereste. Csütörtök délután a város polgármestere, Porga Gyula fogadta őket a Városházán, aki a város pezsgő kulturális életéről, kézilabdázóiról és a veszprémi gazdasági adatokról beszélt. Kiemelte: a városban működő kis és középvállalkozások mellett a német cégek is jelentősen hozzájárulnak ahhoz, hogy a városban 3% körüli a munkanélküliség.


A város bemutatása után a polgármester és a baráti kör tagjai kötetlen beszélgetést folytattak a közéletről és Veszprém mindennapjairól. Egyikük kiemelte, hogy Veszprémbe jövet a város honlapján olvasott magyar vendégszeretetet első kézből is megtapasztalhatták a városban.

A németországi Bottrop és Veszprém 28 éve ápol testvérvárosi kapcsolatot. A két város közti partnerkapcsolat kialakítása a 80-as évek közepén merült fel először az akkori bányaigazgatók és a bottropi polgármester között. A szerződés aláírására Bottropban 1987-ben, Veszprémben pedig 1988-ban került sor.

Forrás: Vehír.hu