Megünnepelték Veszprém és a kínai Ningbo 15 éves együttműködését
2018. július 25. szerda, 16:18 Nemzetközi kapcsolatok

A barátságot bemutató fotókiállítás megnyitása után aláírták a jubileumi nyilatkozatot a partnervárosi kapcsolat megerősítéséről.

Szerdán ünnepelte együttműködésének 15 éves jubileumát Ningbo és Veszprém a Városháza aulájában.


A Kis-Bakony Néptáncegyüttes autentikus produkciója után Yu Hongyi a ningboi népi kongresszus állandó bizottságának elnöke mutatta be a Ningbo város lenyűgöző kincseit, illetve a két város partnerkapcsolatának fontos állomásait bemutató fotókiállítást.

A két város között nem véletlenül áll fenn még mindig – idén már 15 éve – ez a szoros kapcsolat. Yu Hongyi hangsúlyozta, hogy Ningbo és Veszprém számos hasonlósággal rendelkezik: régi történelemi városok és egyben fontos jelképek, amelyek évről évre dinamikusan fejlődnek, biztonságban és nyugalomban.


Porga Gyula

Porga Gyula veszprémi polgármester elmondta, hogy ezt a kapcsolatot tovább szeretnék erősíteni több területen is.

Turisztikai szempontból a város számára fontos, hogy ne csak Budapest legyen ismert a külföldiek számára, hanem a vidék is vonzó legyen.

Veszprémi művészeti csoportokat szeretnének majd a kínai városba küldeni, illetve onnan is fogadni, valamint az ifjúsági cserekapcsolatok bővítése is tervben van.

A közigazgatási, gazdasági, kereskedelmi együttműködést és a két város közti barátságot tovább akarják ápolni, nemesíteni – összegezte Porga Gyula.

„Ezt az együttműködést nemcsak papírra kell vetni, hanem a szívünkbe is zárjuk” – fogalmazott Yu Hongyi elnök asszony, miután a veszprémi polgármesterrel aláírták a jubileumi nyilatkozatot a partnervárosi kapcsolat megerősítéséről.

 
Forrás: Vehír.hu
(Kép: Kovács Bálint)