Polgármester (2014–2019)

Porga Gyula polgármester
 
Telefon: 
E-mail: 

Jelölő szervezet: Fidesz - Magyar Polgári Szövetség / Kereszténydemokrata Néppárt

 
 
 


(Önéletrajz)

49 éves vagyok, Veszprémben élek feleségemmel és három gyermekünkkel. Ábel, Boróka és Hanga iskoláskorúak.

A középiskolát Balatonfüreden végeztem, később művelődésszervező képesítést szereztem. A fiatalon végzett közösségi munkából vezetett utam a politikához. A balatonkenesei önkormányzat tagja voltam 1994 és 2002 között, 1998-tól 2002-ig kulturális bizottsági elnökként tevékenykedtem. A megyei önkormányzat közgyűlésében 2002 és 2006 között dolgoztam képviselőként, illetve a Kulturális, Kisebbségi és Egyházügyi Bizottság elnökeként. 2006-tól 2010 őszéig kulturális alpolgármesterként álltam a város szolgálatában. Örömmel és büszkeséggel tölt el, hogy 2010 őszétől – mint a Fidesz és a KDNP színeiben megválasztott polgármester – is tevékeny részese lehetek Veszprém fejlődésének. A Történelmi Városok és Települések Kamarájának elnöke vagyok, 2012-ben pedig "Az Év Polgármestere” díjat is átvehettem.

Az utóbbi néhány esztendőben „a királynék városa” a térség kulturális fővárosává nőtte ki magát. Európai léptékű rendezvényeink látogatók ezreit, tízezreit vonzzák, regionális egyetemi központként pedig fölkerültünk a világ tudományos centrumainak térképére is. Történelmi városból a jövő és a lehetőségek városa lettünk. Akad még azonban tennivalónk! A látványos fejlődés nem csak fiatalos lendületet, de felelősségteljes munkát is kíván. Közös erőfeszítésre, összefogásra van szükség, hiszen itt élünk, Veszprém mindannyiunké!

Együttgondolkodásra, cselekvésre hívom tehát azokat, akik az önkormányzati választáson rám szavaztak, és azokat is, akik más jelöltet tiszteltek meg bizalmukkal. Hiszen az eltérő vélemény nem ok a széthúzásra! Polgármesterként ebben a szellemben szeretnék képviselni minden veszprémi polgárt, folytatva a megkezdett munkát, abban a reményben, hogy Veszprém még szebb, még jobb lakóhelyünkké válik, polgárainak jövőjét és boldogulását szolgálva.

 

Letölthető dokumentumok: