Alpolgármesterek (2014-2019)

altBrányi Mária

alpolgármester


E-mail:
Telefon: 

Jelölő szervezet: Fidesz - Magyar Polgári Szövetség / Kereszténydemokrata Néppárt

(Önéletrajz)

1960-ban Balatonlellén születtem. Gyermekkoromat Budapesten töltöttem.

Az I. László Gimnázium matematika tagozatán érettségiztem, majd a Kertészeti Egyetem Táj- és Kertépítészeti szakán szereztem táj és kertépítész mérnök diplomát 1984-ben. A diplomázás óta élek Veszprémben. Férjem a megyei kórházban sebész, érsebész főorvos.

Első munkahelyem a Veszprémi Tervező Vállalat volt, ahol 1993-ig dolgoztam táj-és kertépítész tervezőként, illetve vezető tervezőként. 1988–1990 között a BME Városépítés-városgazdaság szakmérnöki képzésén vettem részt.

Alapszakmámat tekintve az embereket körülvevő környezet tervezése a szakterületem. Nemcsak Veszprémben, hanem a Dunántúlon és Budapesten is megvalósultak terveim. Szakmai munkám során kollégáimmal több pályázaton is eredményesen szerepeltünk. Fontos sikernek tartom, 2001-ben a negyedik alkalommal meghirdetett Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázaton(FIABCI), a Szidónia Kastélyszálló pályázatával elért 3. helyezésünket.

A közösségi élet és a társadalmi felelősségvállalás fontos része életemnek, melyre az alábbi közösségekben volt illetve van módom: Alapító elnöke voltam az 1996-ban megalakult Buhim-völgyi Baráti Körnek. A Magyar Építészek Veszprém Megyei Kamarájának Felügyelő Bizottságában vállaltam és jelenleg is vállalok feladatot. A Védegylet Veszprémért Egyesület alapító tagja és jelenlegi elnöke vagyok, mely tevékenységhez kapcsolódik a korábbi években a VÁROS–TÉR Kulturális Alapítvány kuratóriumi elnökeként végzett munkám.

A veszprémiek és Veszprém fejlődése érdekében folytatott tevékenységem az önkormányzati munkában teljesedett ki. 

A 2006-os önkormányzati választásokon, a Védegylet Veszprémért Egyesület, a Fidesz és a KDNP jelöltjeként választottak meg először önkormányzati képviselővé. 2010-ben és 2014-ben a FIDESZ-KDNP jelöltjeként választottak újra. Az első ciklusban városstratégiai tanácsnokként vezethettem a Városfejlesztési -és környezetvédelmi Bizottság munkáját, mely feladat 2010 őszétől átalakult, ugyanis a közgyűlés bizalmából városstratégiai alpolgármestere lettem Veszprémnek.

 


 

altNémedi Lajos

alpolgármester


E-mail:
Telefon:

Jelölő szervezet: FIDESZ-KDNP, Fidesz - Magyar Polgári Szövetség/ Kereszténydemokrata Néppárt

 
(Önéletrajz)

1955-ben születtem Pápán. Közigazgatási szakértő vagyok, önkormányzatokban harminckilenc éve dolgozom, előbb a végrehajtásban, jelenleg a döntéshozatali oldalon.

Alap és középiskoláimat szülővárosomban végeztem, közigazgatási diplomáimat Budapesten szereztem.

Tagja vagyok a Fidesz Magyar Polgári Szövetségnek és Keresztény Demokrata Néppártnak. A 2006. évi önkormányzati választás eredményeként tagja lettem Veszprém város Önkormányzata képviselőtestületének. Az Oktatási- és Ifjúsági Bizottság elnöke voltam, jó szívvel és büszkén emlékszem vissza arra a munkára.

A 2010 októberében elkezdett négy éves időszakban képviselője lehettem az Újtelepet és a belvárost magában foglaló 10. számú önkormányzati választókerületnek. A Közgyűlés bizalmából pedig a város működtetéséért felelős alpolgármester vagyok.

Pozitív, reális és határozottan ambiciózus vagyok, szeretek közösségért dolgozni és érzem annak felelősségét is.

Kiemelten fontosnak tartom a választópolgárokkal, a civil szervezetekkel, lakóhelyi baráti körökkel, nyugdíjasokkal és a fiatalokkal történő személyes kapcsolattartást.

Magam is szeretek nyugalomban és biztonságban élni, egészségügyi, megélhetési, közbiztonsági stb. szempontból egyaránt, és örömmel dolgozom azért, hogy lehetőleg minden veszprémi lakos így élhessen. Mindezeket a különböző fejlesztésekkel azonos értékűeknek tartom.

Feleségem középiskolai tanár Veszprémben. Gyermekeink felnőttek, mindketten dolgoznak. Veszprémben élünk, otthonunk a város.