Brányi Mária

Választókerület: 6.

Telefon:
E-mail:

Jelölő szervezet: Fidesz - Magyar Polgári Szövetség / Kereszténydemokrata Néppárt

 

Kép nagyobb méretben

 

(Önéletrajz)

1960-ban Balatonlellén születtem. Gyermekkoromat Budapesten töltöttem.

Az I. László Gimnázium matematika tagozatán érettségiztem, majd a Kertészeti Egyetem Táj- és Kertépítészeti szakán szereztem táj és kertépítész mérnök diplomát 1984-ben. A diplomázás óta élek Veszprémben. Férjem a megyei kórházban sebész, érsebész főorvos.

Első munkahelyem a Veszprémi Tervező Vállalat volt, ahol 1993-ig dolgoztam táj-és kertépítész tervezőként, illetve vezető tervezőként. 1988–1990 között a BME Városépítés-városgazdaság szakmérnöki képzésén vettem részt.

Alapszakmámat tekintve az embereket körülvevő környezet tervezése a szakterületem. Nemcsak Veszprémben, hanem a Dunántúlon és Budapesten is megvalósultak terveim. Szakmai munkám során kollégáimmal több pályázaton is eredményesen szerepeltünk. Fontos sikernek tartom, 2001-ben a negyedik alkalommal meghirdetett Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázaton(FIABCI), a Szidónia Kastélyszálló pályázatával elért 3. helyezésünket.

A közösségi élet és a társadalmi felelősségvállalás fontos része életemnek, melyre az alábbi közösségekben volt illetve van módom: Alapító elnöke voltam az 1996-ban megalakult Buhim-völgyi Baráti Körnek. A Magyar Építészek Veszprém Megyei Kamarájának Felügyelő Bizottságában vállaltam és jelenleg is vállalok feladatot. A Védegylet Veszprémért Egyesület alapító tagja és jelenlegi elnöke vagyok, mely tevékenységhez kapcsolódik a korábbi években a VÁROS–TÉR Kulturális Alapítvány kuratóriumi elnökeként végzett munkám.

A veszprémiek és Veszprém fejlődése érdekében folytatott tevékenységem az önkormányzati munkában teljesedett ki.

A 2006-os önkormányzati választásokon, a Védegylet Veszprémért Egyesület, a Fidesz és a KDNP jelöltjeként választottak meg először önkormányzati képviselővé. 2010-ben és 2014-ben a FIDESZ-KDNP jelöltjeként választottak újra. Az első ciklusban városstratégiai tanácsnokként vezethettem a Városfejlesztési -és környezetvédelmi Bizottság munkáját, mely feladat 2010 őszétől átalakult, ugyanis a közgyűlés bizalmából városstratégiai alpolgármestere lettem Veszprémnek.