Gazdasági program (2020–2025)

 

Veszprém város gazdasági programját meghatározza a megyeszékhely státusz, az egyre erősödő gazdasági szféra, a Pannon Egyetem jelenléte és a történelmi egyházakkal, valamint a helyi közösségek által létrehozott szervezetekkel való harmonikus együttműködés.

Mivel ezen alapvető társadalmi-gazdasági-környezeti tényezőkben nem állt be változás az elmúlt 5 évben, Veszprém átfogó célja változatlanul az Integrált Területfejlesztési Stratégiában (ITS) foglaltak szerint fogalmazódik meg azzal, hogy 2025-re is célul tűzzük ki, hogy városunk és szűkebb kapcsolatrendszere az ország és a Közép-Európai térség megkerülhetetlen innovációs, oktatási, kulturális és turisztikai központja legyen. Röviden ezt az átfogó célkitűzést az „Élhető Város” fogalommal jellemeztük.

A gazdasági program jelentősége, hogy az önkormányzat fejlesztési tevékenységének és beavatkozásainak rövid összefoglalása mentén megmutatja, hogy fenti átfogó célt az önkormányzat hogyan támogatja, és bontja le az egyes önkormányzati feladatcsoportokra és intézkedésekre nézve.

Letölthető dokumentum:

icon Veszprém MJ Város – Gazdasági Program (2020–2025) (1.28 MB)