Veszprém 2030 – Városfejlesztési stratégia

Jövőkép

2030-ra Veszprém a harmónia, a magas életminőség és az erős közösségek városa lesz. Különféle életmódok, különféle életvitelek mind megtalálhatják a maguk közegét, közösen élhetik meg a veszprémiség szépségét és mindazon jó dolgok egyedi és különleges kombinációját, amit csak Veszprém és régiója tud megadni.

Ez a Veszprém egyszerre lesz országszerte ismert arról, hogy a közszolgáltatások, a szabadidős és sportlehetőségek, a közösségi élet, a gasztronómiai kínálat, de még az utcák és terek hangulata, szépsége is párját ritkítja itt – és egyszerre lesz Európa-szerte ismert kulturális központ, ami az 2023-as Európa Kulturális Fővárosa év után is népszerű célpont, Európa élhető városai húszas toplistájának tagja.

Környezetével, a Bakonnyal és a Balatonnal kiegészülve páratlan egységét kínálja a kiegyensúlyozott, békés és szabad élet minden feltételének. Van, ami mindehhez már adott; van, ami mostanában alakul; és van, ami még előttünk áll feladatként.

Az elkövetkező oldalakon áttekintjük, hol tart most Veszprém, milyen lehetőségek előtt áll és mit kell tennie azért, hogy az előző sorokban foglalt vízió meg is valósulhasson 2030-ra.

Letölthető dokumentum:

icon Veszprém 2030 - Városfejlesztési stratégia (79.62 MB)