Turizmus, szabadidő
 
A képre duplán kattintva teljes képernyős lejátszásra vált,
 amiből az Esc billentyűvel léphet ki

A vendégváró történelem...

Veszprém csendes, szemérmes város, figyelni kell rá. Sokat kell sétálni utcáin, terein, hogy megértsük sajátos lelkületét. Hallgatni kell a harangzúgást, figyelni kell a falait, épületeit. Veszprém dombjai és völgyei, boltívei és tornyai, a lejtős, szűk utcák és a tágas terek sok olyan titkot rejtenek, melyek felfedezésre várnak. Eltévedni nem lehet, mert a középpontban mindig ott a veszprémi vár...

A királynék városában a művészet is otthonra talált. A város kiemelt együttesei számos művészeti ágban egész éven át színvonalas programokat kínálnak, de az itt található múzeumok, egyházi kiállítások, galériák is hasznos időtöltést ígérnek.

Veszprém a fesztiválok városa is, itt nyaranta az alkalmi utcazenészektől a Grammy-díjas világsztárokig, a klasszikus zenétől a legújabb trendekig minden megtalálható.

Városunk büszkesége az ötezer férőhelyes Veszprém Aréna, amely a sport mellett zenei események, konferenciák, regionális vásárok és kiállítások helyszíne is.

A Fejes-völgyben bújik meg a Kittenberger Kálmán Növény-és Vadaspark, ahol a nagy kedvencek mellett különleges állatritkaságok élnek. Az állatkert mellett a Veszprémvölgy felújított rendezvénytere, sátaútjai, játszóterei várják a családokat aktív pihenésre, kikapcsolódásra.

 

Kövesse Gizella királyné léptei nyomát,
látogasson el hozzánk, szeretettel várjuk!