Üzemképtelen jármű, roncsautó elszállítása

Veszprém város közigazgatási területén az üzemképtelen járművek közterület-használati hozzájárulás nélkül közterületen nem tárolhatók. Üzemképtelen gépjárműnek az a gépkocsi tekinthető, amelyen nincs rendszám, vagy lejárt a műszaki engedélye.

A gépjármű üzemben tartója az üzemképtelenné vált járművet saját költségén köteles haladéktalanul eltávolítani a közterületről.

Amennyiben ez nem történik meg, a tulajdonos kiértesítése és felszólítása után a Közterület felügyeleti csoport a rendőrség értesítését és jegyzőkönyv felvételét követően a járművet elszállíttatja, ha a gépjármű a felszólításban megadott határidőn belül közterületről nem lett elszállítva, vagy levizsgáztatva.

Elidegenítési és terhelési tilalom alatt álló jármű nem szállítható el mindaddig, amíg a tilalmat pl. a NAV behajtási eljárást követően fel nem oldja.

Elszállítás után a gépjármű zárt, őrzött telephelyre kerül, ahol 180 napig tároljuk, melynek költségeit a tulajdonos köteles megfizetni. A szállítási és tárolási költség megfizetése esetén a tulajdonos visszakaphatja az autóját, de ha nem jelentkezik, a gépjármű árverésre kerül.

Az eljárás menete

A kérelmező telefonon, e-mailben vagy e-papíron keresztül keresse meg az ügyintézőt A Városüzemeltetési Iroda munkatársa a bejelentésben szereplő helyszínen a szemlét elvégzi, amely alapján ellenőrzi a bejelentésben foglaltakat. Indokolt esetben intézkedik a feladat megoldására, a probléma elhárítására, és erről tájékoztatja a bejelentőt.

Az ügyet intéző iroda: 

Városüzemeltetési Iroda, Közterület-felügyeleti Csoport
8200 Veszprém, Óváros tér 13.
Ügyfélfogadási idő: hétfő, szerda: 7.30-tól 16.00 óráig.

Felvilágosítás kérhető: 

Telefon: +36 88 549 100, mellék: #346
e-mail:  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Igénybe veheti: bármely természetes vagy jogi személy.

Ügyintézés kezdeményezhető: 

E-papíron, telefonon, e-mailben (levél írása nem szükséges) 

Szükséges iratok:  —

Ügyintézés díja: nincs

Vonatkozó jogszabályok:

> 55/2009. (X. 16.) IRM rendelet a kerékbilincs közterület-felügyelet általi alkalmazására, a járművek elszállítására, valamint a felmerült költségekre vonatkozó szabályokról

1999. évi LXIII. törvény a közterület felügyeletről.

Ügyintézés elektronikus úton itt >>