Hírek, aktualitások
Veszprémbe látogatott a holland nagykövet
2017. december 16. szombat, 00:00 Nemzetközi kapcsolatok

René van Hell holland nagykövet tett látogatást a városházán szerdán, ahol Brányi Mária alpolgármester fogadta. A szeptemberben beiktatott diplomata az elődje által megkezdett road show-t folytatja, első vidéki útja pedig egyből Veszprémbe vezett. 

 
Közgyűlés összefoglaló
2017. december 15. péntek, 08:41 Közéleti hírek

Idei utolsó közgyűlését rendezte meg az önkormányzat csütörtökön, melyen határoztak arról is, hogy önkormányzati tulajdonba kerülhet a Hangvilla és új vezető kerül a Veszprém TV élére. Egyhangúlag döntött a közgyűlés arról, hogy beadja az EKF 2023 pályázatot a város.

 
Meggyújtották a második gyertyát
2017. december 11. hétfő, 08:31 Kulturális hírek

A dermesztő hideg és a csípős szél ellenére is jó páran megjelentek a várban, hogy részt vegyenek a hagyományos adventi gyertyagyújtáson. A második gyertyát Ovádi Péter önkormányzati képviselő és Felker Zsolt káplán gyújtotta meg a Szentháromság téri adventi koszorún szombaton

 
A Mikulás a 25 éves Kukkantó Egyesület díjátadóján
2017. december 07. csütörtök, 08:01 Kulturális hírek

Tehetséges gyerekeket díjaztak múlt héten a városházán a Kukkantó Egyesület, Veszprémi Vakáció című országos vers- és prózaíró pályázat díjátadóján.

A kisiskolásokat és óvodásokat a lappföldi Mikulás is meglepte, akivel közösen ünnepelték meg az egyesület 25 éves fennállását.
 
A veszprémi néma nőtüntetésre emlékeztek
2017. december 07. csütörtök, 07:19 Közéleti hírek

December 6-án, a veszprémi néma nőtüntetés 61. évfordulóján koszorúkat helyeztek el a Szabadság téri emléktáblánál. A veszprémi asszonyok és lányok egykori méltóságteljes menete a Tűztoronytól indult, virágaikat pedig a forradalom áldozatainak sírjain helyezték el.

 
Bemutatták az Erdély fotóalbum-sorozat új köteteit
2017. december 03. vasárnap, 22:26 Kulturális hírek

A színes képekkel illusztrált honsismereti fotóalbum-sorozat egyes darabjai megörökítik a történelmi múltat, a földrajzi környezetet, az adott tájegység hagyományait, népművészetét, pillanatképekkel bemutatják az erdélyi magyarság hitéletét, valláskultúráját.

 
Pro Meritis díjat kapott Kálomista Gábor
2017. december 03. vasárnap, 22:19 Sporthírek

A Pro Meritis díjjal azon személyeket tüntetik ki, akik tevékenységükkel Veszprém anyagi, szellemi és művészeti életét gazdagítják. Kálomista Gábor szombaton vette át a kitüntetését Porga Gyula polgármestertől.

 
Veszprém élhető, biztonságos város
2017. december 02. szombat, 00:00 Közéleti hírek

Közmeghallgatást tartott szerda délután Veszprém önkormányzata, melynek kiemelt témája volt a város környezeti állapota és közbiztonsága. A 2017. évi környezeti állapotról Némedi Lajos alpolgármester, a közbiztonságról dr. Ipsits Csaba rendőrezredes beszélt.

 
Új közművesített lakóövezet Gyulafirátóton
2017. november 30. csütörtök, 10:38 Közéleti hírek

Porga Gyula, Veszprém polgármestere az átadáson kiemelte: nemcsak Gyulafirátóton várható a lakosságszám növekedése, de Veszprémbe is egyre nagyobb a beköltözési szándék. A következő időszakban 600 új lakást adnak át a városban is.

 
Elkezdődött a visszaszámlálás: még egy hónap karácsonyig
2017. november 26. vasárnap, 08:58 Kulturális hírek

Péntek délután felgyulladtak a fények a város karácsonyfáján, és elkezdődött az adventi vásár a Kossuth utcán. Péntekenként a Laczkó Dezső Múzeum, szombatonként a Szaléziánum, vasárnaponként pedig a Petőfi Színház kínál tartalmas programokat.

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 180