Nemzetközi kapcsolatok
Veszprémben járt a spanyol nagykövet
2018. december 03. hétfő, 01:55 Nemzetközi kapcsolatok

Anunciada Fernández de Córdova fél éve képviseli budapesti nagykövetként Spanyolországot. A csütörtökön Veszprémbe látogató nagykövetet Porga Gyula polgármester fogadta.

 
Isten éltessen, Lengyelország!
2018. november 10. szombat, 23:48 Nemzetközi kapcsolatok

A lengyel függetlenség centenáriumát ünnepelték szombat este a Hangvillában ünnepi koncerttel, a meglepetést azonban Porga Gyula kapta: a Lengyel Köztársaság Érdemrendjének Lovagkeresztjét.

 
Európa kulturális közösségének építése kezdődik
2018. szeptember 19. szerda, 07:00 Nemzetközi kapcsolatok

Kedden tartották Veszprém új, nemzetközi kulturális projektjének nyitórendezvényét, ahol bepillantást nyerhettünk a projektben résztvevő országok kultúrájába. A projekt vezető partnere Veszprém Város Önkormányzata, a partnerség körében pedig észt, francia, osztrák és szlovén szervezetek találhatók.

 
Megünnepelték Veszprém és a kínai Ningbo 15 éves együttműködését
2018. július 25. szerda, 17:18 Nemzetközi kapcsolatok

Szerdán ünnepelte együttműködésének 15 éves jubileumát Ningbo és Veszprém a Városháza aulájában. A két város kapcsolatát bemutató fotókiállítás megnyitása után aláírták a jubileumi nyilatkozatot a partnervárosi kapcsolat megerősítéséről.

 
Oktatással és kultúrával a városokért
2018. július 21. szombat, 06:32 Nemzetközi kapcsolatok

A kultúra és az oktatás lehet a közép-európai országok innovációs motorja, melyet már az Európai Unió is komolyabban vesz. Veszprém és testvérvárosai osztották meg tapasztalataikat péntek a Városházán.

 
Lengyel–magyar két jó barát
2018. április 02. hétfő, 01:00 Nemzetközi kapcsolatok

Nagy örömünkre szolgál, hogy ebben az évben Veszprém adhatott otthont a MagyarLengyel Barátság Hete rendezvénysorozatnak, amely a két ország magas rangú vezetőinek, testvárosi képviselőinek, gazdasági és kulturális szereplőinek találkozóin várta a magyar és a lengyel kultúra iránt érdeklődő polgárokat.

 
Köztársasági elnökök találkoztak Veszprémben
2018. március 23. péntek, 18:08 Nemzetközi kapcsolatok

Áder János, Magyarország köztársasági elnöke valamint felesége, Herczegh Anita délután az Óváros téren fogadták a lengyel államfőt, Andrzej Dudát és a first ladyt, Agata Kornhauser-Duda asszonyt.

A két ország államfője katonai tiszteletadás mellett vonult be a város főterére.
 
Ezeréves barátságunkat ünnepeljük
2018. március 20. kedd, 00:38 Nemzetközi kapcsolatok

Az Újra szárnyal a Fehér Sas! – Küzdelem az önálló Lengyelországért 17951918 című kiállítás megnyitójával együtt a magyarlengyel barátság hete is elkezdődött hétfőn. Lengyelország száz évvel ezelőtt, 1918-ban, 123 év után nyerte vissza államiságát.

 
Veszprémbe látogatott a holland nagykövet
2017. december 16. szombat, 01:00 Nemzetközi kapcsolatok

René van Hell holland nagykövet tett látogatást a városházán szerdán, ahol Brányi Mária alpolgármester fogadta. A szeptemberben beiktatott diplomata az elődje által megkezdett road show-t folytatja, első vidéki útja pedig egyből Veszprémbe vezett. 

 
Szakmai konferencia Tarnówban
2017. július 09. vasárnap, 01:00 Nemzetközi kapcsolatok

„Európai vagyok – én alakítom a valóságot magam körül” címmel háromnapos konferenciát rendeztek Tarnówban, három másik uniós város – Veszprém, Kiskőrös és Sepsiszentgyörgy – részvételével.

 
A lengyel-magyar barátság napja házigazdája leszünk
2017. március 20. hétfő, 08:06 Nemzetközi kapcsolatok

Jövőre itt találkozik majd a két ország köztársasági elnöke, emellett pedig egy tematikus hetet is rendeznek 2018-ban Veszprémben  jelentette be Porga Gyula szombat délután a lengyel-magyar barátság napja alkalmából tartott rendezvényen az Agórában.

 
Két kultúra találkozása a városházán
2016. október 19. szerda, 06:39 Nemzetközi kapcsolatok

A Védelmező Szent Szűz Ünnepe és a Kozákság Napja alkalmából új kiállítás nyílt a városháza aulájában Gembik Olexandr műveiből. Porga Gyula polgármester szerint egy nemzetiség olyan értéket és kultúrát közvetít, amely színesítheti a befogadó várost.

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 7