Ugrás a fő tartalomhoz

Somlai Artúr az Év Veszprémi Mentőse

Közéleti hírek - 2023.10.18.

Somlai Artúr 1995 júliusától dolgozik az Országos Mentőszolgálatnál. Mentőápolóként mentőgépkocsin, eset- vagy rohamkocsin egyaránt teljesít szolgálatot. Aktív tagja a Magyar Légimentők csapatának. 2016 óta a veszprémi irányítócsoport vezetője.

Kiválóan képzett szakember. Rendszeresen részt vesz az új dolgozók oktatásának folyamatában, igyekszik tapasztalatait és a betegekhez való empatikus hozzáállását átplántálni, jelentős mértékben alakítja jó irányba az új dolgozók szemléletét.

231018 Mentos01

Nemcsak a mentőszolgálattal kapcsolatos feladatokban lehet rá számítani mindig, hanem a munkaidőn kívüli közösségi életnek is tevékeny részese. Határozott, fegyelmezett munkavégzésével kivívta a bajtársak elismerését is. Nemcsak munkatársaival képes baráti kapcsolatot kialakítani, hanem a betegekkel is pillanatok alatt közvetlen és megnyugtató kontaktust tud kialakítani.

Betegcentrikussága és a velük való empatikus bánásmódja példaként állítható minden mentődolgozó elé. A covid-járvány alatt példaértékű munkát végzett. A védekezés minden eleméből kivette a részét. Munkája iránymutatás a ma kezdő, fiatal mentődolgozók előtt.

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése a betegellátás területén végzett kiemelkedő szakmai munkája elismeréseként Somlai Artúr részére 2023-ban Az Év Veszprémi Mentőse díjat adományozta.

Forrás: Vehír.hu