Ugrás a fő tartalomhoz

Minden korosztályra gondol az operettfesztivál

Közéleti hírek - 2024.05.28.

A Veszprémi Petőfi Színház idén hetedik alkalommal rendezi meg június 20-23. között a Rátonyi Róbert Operettfesztivált, amely a város különböző pontjain ad majd izgalmas programkínálatot a műfaj kedvelőinek.

A fesztivált beharangozó sajtótájékoztatót hétfő délelőtt tartották a Veszprémi Petőfi Színház előtti téren. A színház művészei rögtön az operett műfajából kedveskedve adtak ízelítőt a megjelenteknek, de a Honthy Hannát és Rátonyi Róbertet ábrázoló embernagyságú plakátok is kellőképpen meghozták a hangulatot.

A program részletes ismertetése előtt Hegedűs Barbara alpolgármester szólalt fel, aki az Európa Kulturális Fővárosa program egykori céljaihoz hasonlította a fesztivál elképzeléseit, vagyis, hogy minél szélesebb körben, minden korosztálynak szóló kulturális élményt biztosítsanak. Hegedűs örömmel látja, hogy immár a hetedik fesztivál szervezése zajlik, hiszen a hat sikeres rendezvény már bőven bebizonyította, hogy helye van a városban az operettfesztiválnak, és hatalmas igény is van rá.

Keller János, a fesztivál művészeti vezetője részletesen is ismertette a programot. Idén a város több pontján készülnek eseményekkel, de ami nem változott, hogy ismét minden korosztályt megszólítanak, így a színházkerti gyerekszigeten a legkisebbek is megtalálhatják a számukra megfelelő programot. A fesztivál nemzetközi, így például New York-i előadás is lesz, a Te rongyos élet! Látható lesz a Mágnás Miska, de a 100 Tagú Cigányzenekar Kamarazenekarának és a Budapesti Operettszínház művészei közös koncertjére is ellátogathatnak kultúrakedvelők.

Lesz gasztroperett hely, vagyis a gasztronómia is képviselteti magát, hisz a színház arra is gondolt, hogy az ízes dallamok mellé ízes ételeket is felszolgáljanak.

Kellerné Egresi Zsuzsanna, a színház kreatív menedzser-igazgatóhelyettese felhívta a figyelmet arra, hogy bérlet összeállítására is lehetőség van, tehát ha valaki több előadásra vesz jegyet, kedvezményeket kaphat, noha nem minden program fizetős, mert vannak ingyenesek is, amelyek regisztrációhoz kötöttek. Mivel a fesztivál pont a múzeumok éjszakájára esik, a színház összeköti a kettőt, így kiállítás is lesz, méghozzá Lehoczky Zsuzsa fellépőruháiból.

Oberfrank Pál, a színház igazgatója megköszönte a városnak, amiért az operettfesztivál Veszprém kiemelt fesztiválja lehet. Az eseményről részletesebben itt olvashat.

Forrás: Vehír.hu
Kép: Vámosi Patrik