Ugrás a fő tartalomhoz

Hiánypótló együttműködés a lakhatási támogatásról

Közéleti hírek - 2024.07.30.

A hétfő délután aláírt keretmegállapodás alapján Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata a támogatáson belül felhasználhatja az MR Közösségi Lakásalap Nonprofit Kft. veszprémi lakásait is, mellyel elsősorban a pedagógusok, az egészségügyi intézményekben és szociális területen dolgozók lakáshoz jutási lehetőségeit szeretné javítani a VESZOL Veszprémi Közösségi Lakásügynökséggel együtt.

Veszprém város Önkormányzata újabb lépést tett a lakhatási problémák megoldása felé, amikor hétfőn megkötötték az együttműködést a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Magyar Református Szeretetszolgálat által létrehozott Nonprofit Kft.-vel. Az együttműködés célja, hogy segítséget nyújtsanak a szociális és krízishelyzeti lakhatás biztosításában, különös tekintettel a város közszolgáltatásaiban dolgozó szakemberek számára.

A bevezetőben elhangzott, hogy az MR lakásplatformnak és a Nonprofit Kft.-nek köszönhetően 2021 óta számos rászoruló családnak sikerült lakhatási támogatást nyújtani. Az elmúlt években az ingatlanállomány és a támogatott családok száma folyamatosan bővült, jelenleg mintegy 4000 ingatlan áll rendelkezésre országosan, amelyeket folyamatosan felújítanak és lakhatóvá tesznek.

Porga Gyula polgármester hangsúlyozta, hogy Veszprém egyre vonzóbb célpont a letelepedni vágyók számára, így a lakhatás biztosítása különösen fontos feladat. Az önkormányzat már korábban is tett lépéseket a közszolgáltatásokban dolgozók lakhatási támogatására, de az új megállapodás lehetőséget teremt arra, hogy a város közszolgáltatásainak biztosításában kulcsszerepet játszó munkavállalók, mint például pedagógusok és egészségügyi dolgozók kedvezményes bérlakásokhoz jussanak.

Az eseményen kiemelték, hogy a most aláírt keretmegállapodás példaértékű, hiszen lehetőséget ad arra, hogy az ingatlanportfólió hatékonyan hasznosuljon, miközben a város hiányszakmáiban dolgozók lakhatási problémáit is megoldják. A partnerség révén a lakásügynökség és az önkormányzat közösen segíti majd az új életet kezdő, vagy a városba költöző szakembereket, elősegítve ezzel Veszprém fejlődését.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Magyar Református Szeretetszolgálat képviselői is hangsúlyozták a helyi partnerségek fontosságát, amelyek révén gyorsabban és hatékonyabban tudják elérni céljaikat, valamint az ingatlanportfólió megfelelő hasznosításával hozzájárulnak a közszolgáltatások minőségének javításához.

Az esemény végén reményüket fejezték ki, hogy a most megkötött megállapodás számos új projekt elindításához vezet, amelyek tovább erősítik a város és a szeretetszolgálatok közötti együttműködést, valamint hozzájárulnak a megfizethető lakhatás biztosításához Veszprémben.

Forrás: Vehír.hu
Kép: Vámosi Patrik

Vissza az oldal tetejére >>