Ugrás a fő tartalomhoz

Mérföldkőhöz ért a Hóvirág bölcsőde felújítása

Közéleti hírek - 2024.08.08.

Rengeteg felújítás zajlott a város legrégebbi bölcsődéjében. Az 1966-ban épült Hóvirág Bölcsőde az elmúlt két évben összességében hozzávetőleg hatvanmillió forintból lett korszerűbb. A részleteket Kovács Áron, a városrész önkormányzati képviselője ismertette augusztus 6-án az intézményben, miközben a bölcsőde dolgozóival bemutatták a megújult helyeket, berendezéseket.

A képviselő jelezte, most érkeztek el a munkákkal egy olyan mérföldkőhöz, hogy érdemes beszámolni mindarról, ami eddig megvalósult, de lesz még folytatás.

– Tavaly a 4-es pavilon fürdőszobáját és öltözőjét újították meg, ez tízmillió forintba került. Ablakcserét végeztek a gazdasági folyosón nyolc és fél millió forintból, felújították a 2-es pavilon udvarát, ahol műfű borítást alakítottak ki és napvitorlát szereltek fel. Előbbit a burkolat állapota indokolta. Idén felújították az 1-es pavilon fürdőszobáját, a csoportszobákat és az átadó szobát harmincnégy és fél millió forintos költségből, s egy másik udvar műfű borítása és napvitorlája ötmillió forintba került. Ezek készültek el eddig a Hóvirág Bölcsőde épülettömbjében.

A Hóvirág Bölcsőde költségeihez a képviselő is hozzájárult

A költségekhez a fenntartó mellett Kovács Áron a képviselői keretéből is hozzájárult. Tavaly 600 ezer forintot biztosított játékok tárolására alkalmas szekrények beszerzéséhez, a kis udvar napvitorlájához pedig 134 ezer forinttal járult hozzá.

Megtudtuk, a felújítások folyamatosan zajlottak az intézményben, mely a város legrégebbi, 1966-ban épült bölcsődéje – tájékoztatta a sajtót Beke-Kis Kata, a Hóvirág Bölcsőde egységvezetője és Varga Anikó, a Veszprémi Bölcsődei és Egészségügyi Alapellátási Integrált Intézmény vezetője. Elmondták, legnagyobb szükség az ablakcserékre volt, így ma már valamennyi nyílászáró korszerű, hőszigetelt.

A Hóvirág Bölcsőde épülettömbje egyébként négy pavilont, pavilononként két-két, összesen nyolc csoportszobát, illetve egy gazdasági épületet foglal magában, valamint négy udvart fog közre.

Képgaléria itt >>

Forrás: Napló
Kép: Fülöp Ildikó

Vissza az oldal tetejére >>