Ugrás a fő tartalomhoz

Üzemképtelen jármű, roncsautó elszállítása

Veszprém város közigazgatási területén az üzemképtelen járművek közterület-használati hozzájárulás nélkül közterületen nem tárolhatók. Üzemképtelen gépjárműnek az a gépkocsi tekinthető, amelyen nincs rendszám, vagy lejárt a műszaki engedélye.

A gépjármű üzemben tartója az üzemképtelenné vált járművet saját költségén köteles haladéktalanul eltávolítani a közterületről.

Amennyiben ez nem történik meg, a tulajdonos kiértesítése és felszólítása után a Közterület-felügyeleti Önálló Csoport a rendőrség értesítését és jegyzőkönyv felvételét követően a járművet elszállíttatja, ha a gépjármű a felszólításban megadott határidőn belül közterületről nem lett elszállítva, vagy levizsgáztatva.

Elidegenítési és terhelési tilalom alatt álló jármű nem szállítható el mindaddig, amíg a tilalmat pl. a NAV behajtási eljárást követően fel nem oldja.

Elszállítás után a gépjármű zárt, őrzött telephelyre kerül, ahol 180 napig tároljuk, melynek költségeit a tulajdonos köteles megfizetni. A szállítási és tárolási költség megfizetése esetén a tulajdonos visszakaphatja az autóját, de ha nem jelentkezik, a gépjármű árverésre kerül.

Az eljárás menete

A kérelmező telefonon, e-mailben vagy e-papíron keresztül keresse meg az ügyintézőt.
A Közterület-felügyeleti Önálló Csoport munkatársa a bejelentésben szereplő helyszínen a szemlét elvégzi, amely alapján ellenőrzi a bejelentésben foglaltakat. Indokolt esetben intézkedik a feladat megoldására, a probléma elhárítására, és erről tájékoztatja a bejelentőt.

Az ügyet intéző iroda: 

VMJV Polgármesteri Hivatal
Közterület-felügyeleti Önálló Csoport
8200 Veszprém, Óváros tér 9.

Ügyfélfogadás:
hétfő, szerda: 07.30 – 16.00 óráig.

Felvilágosítás kérhető: 

Réfi Ferencné
Telefon: +36 88/549-100, mellék: #346
e-mail: 

Igénybe veheti: bármely természetes vagy jogi személy.

Ügyintézés kezdeményezhető: 

E-papíron, telefonon, e-mailben (levél írása nem szükséges) 

Szükséges iratok:  —

Ügyintézés díja: nincs

Vonatkozó jogszabályok:

Ügyintézés elektronikus úton itt >>