Ugrás a fő tartalomhoz

Fa örökbefogadási program Veszprémben

Közérdekű hirdetmények - 2023.08.08.

Veszprém közterületein több mint 29 ezer fa található

A fák hasznos társaink, díszítik utcáinkat és tereinket, élhetővé teszik a városképet. Lombjuk árnyat ad a nyári hőségben, koronájuk megköti a port, és több száz élőlénynek adnak otthont. Fontos szerepük van a városi zajhatások csökkentésében is. A fák levelei oxigént állítanak elő, amely nélkül az ember létezni sem tudna. Fájukból használati tárgy, bútor és tűzifa készül, minden részük hasznos számunkra.

A veszprémi faállomány ütemezett megújítása keretében minden évben több száz fát telepítenek.

A 2022. őszén telepített 305 közterületi fa, valamint a 2023-ban és azt követően ültetendő facsemeték gondozásához keres az Önkormányzat örökbefogadókat.

Az örökbefogadás menete: az örökbefogadó jelezze örökbefogadási szándékát a  email címen. Egyeztetésre kerül az örökbefogadás helye, az örökbefogadott fák száma, az örökbefogadás időtartama és az örökbefogadott fák elnevezése (az örökbefogadó által a fának adott név).

Az örökbefogadó teendői: a vegetációs időszakban a fa öntözése egy-két hetente; a fatányér gondozása, gyomtalanítása; a támrendszer megigazítása szükség esetén; a fa jólétének, megmaradásának elősegítése.

A fa örökbefogadók emléklapot kapnak.

Fa Emleklap

Jelentkezzen Ön is

– ha szereti a természetet, a fákat
– aktív részese kíván lenni a veszprémi faállomány megőrzésének, fejlesztésének
– tenni kíván Veszprém „Arborétum Város” jellegének megőrzéséért
– az örökbefogadással családtagjának, szerettének kíván emléket állítani.