Ugrás a fő tartalomhoz

1956 hősöket adott egy olyan korban, ami antihősökkel volt tele

Közéleti hírek - 2023.10.23.

A Magyar Vidék Országos ’56-os Szervezet is megtartotta október 23-ai megemlékezését Veszprémben a rendőrkapitányság épületében. Az ünnepségen elhangzott, hogy Magyarországnak ma is küzdeni kell a szuveneritásáért és az európai egyesült államok víziója ellen.

Hétfő délelőtt a Veszprém vármegyei Rendőr-főkapitányságon gyűltek a Magyar Vidék Országos 56-os Szervezet tagjai, valamint városi és megyei elöljárók, rendőrségi vezetők, illetve Suri Kálmán személyében egy ma is élő, 56-os forradalmár is jelen volt.

A megjelenteket Pintér Kornél, a szervező szövetség elnöke köszöntötte, majd egy hatodik osztályos kislány, Pintér Zselyke Ida mondta el Sipkay Barna Üzenet című versét.

231023 5601

Az ünnepségen Kovács Áron önkormányzati képviselő mondott beszédet, aki így fogalmazott:

Magyarországnak geopolitikai adottságai miatt sohasem a birodalomépítés jutott osztályrészül, hanem időről időre forradalmak és szabadságharcok megvívásával a saját függetlenségének kiharcolása. Ezt hol fegyverekkel, hol jogi úton vívta ki.

1956-ot olyan eseményként jellemezte, aminek a későbbi rendszerváltásban is nagy szerepe volt, hiszen bebizonyosodott, hogy meg lehet rengetni egy olyan világhatalmat is, mint a Szovjetunió. ’56 kiemelkedik a forradalmaink közül, hősöket adott egy olyan korban, ami tele volt antihősökkel, mondta Kovács Áron.

231023 5602

A jelen korról úgy fogalmazott, ma globalista nyomással próbálják elvenni Magyarország szuverenitását azok, akik európai egyesült államokban gondolkodnak. Ennek konkrét jelei a migránsok betelepítése, vagy éppen a külföldről pénzelt hazai politikai pártok. Ez ellen ’56 öröksége miatt is minden nap küzdeni kell, zárta gondolatait a képviselő.

231023 5603

A jelenlévők ezután megkoszorúzták a rendőrség épületben található emléktáblát.

Forrás: Vehír.hu
Kép: Domján Attila