Ugrás a fő tartalomhoz

A nyarat köszöntötték a Cholnokyn

Közéleti hírek - 2024.06.09.

Második alkalommal szervezte meg a Cholnoky Juniálist a Cholnoky Kerekasztal Egyesület.

Eljött a nyár, egyre több szabadtéri rendezvény, fesztivál követi majd egymást. Ám a nagy zsibongás közepette is mindig jól jönnek az olyan programok, amelyek egyszerre vonzanak nagyobb tömeget, mégis családiasak, ahol együtt szórakozhatunk mindazokkal az ismerőseinkkel, akikkel napi szinten is egy élettérben mozgunk, illetve ahol közelebb kerülhetnek egymáshoz az ott élők.

A Cholnoky Juniális ilyen: a 2019-ben alakult Cholnoky Kerekasztal Egyesület kifejezetten a lakótelepen élőkre és a családokra gondolva, rájuk szabva hozta létre az eseményt, amelyet először tavaly szerveztek meg nagy sikerrel.

A folytatás nem volt kérdéses, így június 7-én ismét interaktív programokkal várták a szervezők az igencsak szép számban megjelent érdeklődőket a városrészi iskola előtti parkban. A délutáni megnyitót követően a Kutyákkal a Gyermekekért Alapítvány tartott kutyaterápiás bemutatót, majd a Centrum Sportegyesület biztatott a rendszeres mozgásra. Vastag Richárd, azaz Ricsi bácsi megint táncba hívott mindenkit, a Kabóca Bábszínház pedig a „Csókolom, hol a víz?” című előadásukkal készült.

Természetesen az is jól mulathatott, aki csak játszani szeretett volna, a szabad levegőn alkotni. Őket többféle kézműves foglalkozás is várta: kicsik és nagyok is kipróbálhatták a papírfonás, a virág- és lakosdekorációk, valamint a városrészi zászló készítésének csínját-bínját. A Fanyűvő Játékpark népi fajátékai ezúttal is izgalmas kikapcsolódást nyújtottak a gyerekeknek, de a Csa-ládika Játszóház is jelen volt a helyszínen, emellett a frissen megnyitott BARA-ház munkatársai tartottak játékos foglalkozást, és Meridian diagnosztikára is lehetőség adódott.

A nap legizgalmasabb pontja kétségtelenül a tavasszal a helyi óvoda és iskola alsó- és felső tagozatosainak gyerkőceit megszólító rajzpályázat eredményhirdetése volt. A téma ezúttal „Kirándul a családom” volt, a pályázatra pedig mintegy 180 pályamű érkezett be, melyeket a helyszínen ki is állítottak – tudtuk meg Varga Anikótól, a kerekasztal elnökétől. Az első három helyezettet, valamint a különdíjasokat a gyerekek legnagyobb örömére jégkrémmel is díjazták az Algida felajánlásának köszönhetően, de a PizzaPark is beszállt az ajándékozásba.