Ugrás a fő tartalomhoz

Átadták a felújított Mocorgó játszóteret

Közéleti hírek - 2024.03.04.

Az elmúlt héten hivatalosan is átadták a Veszprémvölgyben található Mocorgó játszóteret, amely jelentős korszerűsítésen esett át.

Az Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával számos közösségi tér, valamint kültéri közösségi helyszínt is sikerült megújítani, így tizenöt darab játszótér esett át felújításon – kezdte tájékoztatóját Hegedűs Barbara alpolgármester. A játszóterek közül a legnagyobb változáson a Mocorgó játszótér esett át.

Az ötvenmillió forintos beruházás a nagy játszóelemek kicserélését, a korhadt és rossz állapotban lévő eszközök leváltását is magában foglalja. Bekerült egy baba-mama hinta is, ezzel is elősegítve, hogy minél kisebb korosztály vehesse birtokba majd a játszóteret.

Hegedűs Barbara hangsúlyozta: a szóban forgó helyszín egy rendkívül népszerű találkozási pont, mostantól pedig még vonzóbb lehet a helyiek és az idelátogatók számára egyaránt.

Halmay Gábor, mint a körzet önkormányzati képviselője örömmel számolt be a felújítás részleteiről.

A helyszínről igazi kuriózumként beszélt, amit a lakosság kimondottan kedvel, hiszen itt mindenki megtalálhatja a maga kikapcsolódását. Rengetegen futásra, sétára, beszélgetésre, játékra használják a helyet, s Halmay hozzátette: a közelben lévő Veszprémvölgyi utca útburkolata is hamarosan megújul, még komfortosabbá téve ezzel a környéket.

A Mocorgó felújítását a VKSZ Zrt. végezte.

Forrás: Vehír.hu
Kép: Domján Attila