Ugrás a fő tartalomhoz

Bölcsődébe látogattak a kézisek

Közéleti hírek - 2023.10.30.

A Fejér–B.Á.L. Veszprém kézilabda klub játékosai nem érkeztek üres kézzel a gyermekintézménybe: gumitéglákat hoztak, és raktak le a kicsik homokozója köré.

Éles József klubtulajdonos régóta hitvallásként tekint a helyi fiatalok patronálására. Egyesületét is e filozófia mentén építette, hiszen aki a fiatalokba fektet, az a jövőbe fektet. Most néhány korosztállyal fiatalabbaknak segített, és egy szülői kezdeményezés mellé állt a gumitéglák felajánlásával, hogy a bölcsődések udvarának körülményei biztonságosabbak legyenek.

A Fejér–B.Á.L. Veszprém képviseletében Kristóf Mátyás csapatkapitány, illetve a gyerekkoruk óta az egyesületben nevelkedő kézisek és a kisgyermekes játékosok adták át a felajánlást.

231025 Kezis01
Szmetán Péter, Grünfelder Péter, Kristóf Mátyás, Bugyáki Dávid, Mojsilov Milos,
Varga Anikó és Beke-Kis Kata

– Örülünk, hogy valamit – ha csak egy ilyen kis közösségnek is –, de visszaadhatunk a városunknak. Reméljük, hogy példát mutatunk, és ösztönzünk másokat is a közösség támogatására, mert minket is támogat a helyi közösség – tették hozzá a játékosok.

231025 Kezis02
A fiúk a gumiborítás lerakásában is segédkeztek

Varga Anikó, a Bölcsődei és Egészségügyi Alapellátási Integrált Intézmény vezetője és Beke-Kis Kata, a Hóvirág Bölcsőde egységvezetője vették át a kézisek által felajánlott gumitéglákat. 

– Örömteli és a mai világban különösen értékes egy ilyen kis közösség szerveződése és az abba bekapcsolódó, bármilyen fronton segítő, támogató kezet nyújtók szerepe. Hálásak vagyunk, hiszen ezzel a csapat hozzájárult ahhoz, hogy a bölcsődés gyermekek udvari körülményei javuljanak – fejezte ki köszönetét Varga Anikó intézményvezető.

A szülők az önkormányzattal közösen tervezik az udvar műfüvesítését, a sportklub felajánlásával pedig a homokozó körüli területet sikerült gumiborítással ellátva biztonságosabbá tenni.

231025 Kezis03

A szülők képviselői is köszönik a felajánlást. Véleményük szerint a bölcsőde az az intézmény, ahol a legkevesebb időt töltik a gyerekek. Ez alatt a rövid idő alatt kötelessége a szülőknek is valamilyen módon kifejezni az itt dolgozók munkája iránti elismerésüket, és lehetőségeikhez mérten támogatni őket, mert ennek a pozitív hatását a gyerekek is érezni fogják. Köszönetüket fejezték ki Éles Józsefnek és a Fejér-B.Á.L. Veszprém csapatának is, hogy első szóra a jó ügy mellé álltak.

Forrás: Fejér–B.Á.L. Veszprém