Ugrás a fő tartalomhoz

Bővült a V-Bike hálózata

Közéleti hírek - 2024.06.05.

Hat új dokkoló állomást adtak át kedden, ezzel a városban már 17 helyen lehet hozzáférni a V-Bike hálózatához.

A V-Busz által üzemeltetett elektromos közbringa-rendszer tavaly júliusban indult el tíz dokkolóállomással és több mint száz kerékpárral. Az év végéig egy újabb állomást helyeztek üzembe a vasútállomásnál, most pedig jelentősebb mértékben bővítették a hálózatot. Keddtől az Óváros téren; az autóbusz állomással szemben a tízemeletes alatt; a levéltárnál a Török Ignác utcában; a középiskolai kollégiumnál, a dózsavárosi Penny parkolójában valamint a Continentalnál is letehetők és felvehetők a kerékpárok – ez utóbbi helyszínt a cég kezdeményezésére és finanszírozásában hozták létre, elsősorban a munkavállalók munkába járását segítendő. 

– A cél az, hogy a közösségi közlekedés mellett a kerékpározást is elérhetővé tegyük – fogalmazott keddi sajtótájékoztatóján Porga Gyula polgármester, aki jelezte: ezért is döntöttek úgy, hogy a Veszprém-kártya tulajdonosok számára jelentős kedvezménnyel, 500 forintos áron biztosítják a féléves bérletet.

A polgármester méltatta a Continental hozzáállását is, és megjegyezte: bízik abban, hogy a pozitív példát követve további partnerek is csatlakoznak az együttműködéshez. Egy újabb jelentkezőről már be is számolt a városvezető: a Pannon Egyetemmel ugyanis zajlanak a tárgyalások arról, hogy a jövőben mind a felső, mind az alsó kampuszon elhelyezzenek egy-egy dokkolót.

Megélénkült az érdeklődés a V-Bike iránt – erről Polgári István, a V-Busz ügyvezetője számolt be. Mint mondta, az elmúlt három hónapban több mint nyolcvan bérletet értékesítettek, jól látható, hogy a Veszprém-kártya nyújtotta kedvezmény sokak számára vonzóvá tette a közbringa-rendszert. A cégvezető azt is pozitívan értékelte, hogy az új dokkolóállomások kialakítása rekord idő alatt megvalósult, tervezéstől az átadásig alig több mint fél év telt el.  

A sajtótájékoztatón jelen volt Csik Richárd, az Egyetemváros önkormányzati képviselője is, aki köszönetet mondott a megvalósítóknak, és arra biztatta a lakosságot, hogy minél többen használják a most már a város 17 pontján elérhető hálózatot.

Forrás: Vehír.hu
Kép: Szalai Csaba