Ugrás a fő tartalomhoz

Az Év Főépítésze díjban részesült Sulyok Balázs, Veszprém főépítésze

Közéleti hírek - 2024.10.14.

Az „Év Főépítésze” díjakat az idén Berekfürdőn, az Alföld egyik legfiatalabb településén rendezett Országos Főépítészi Konferencián adták át. A díjazottak között elismerésben részesült Sulyok Balázs, Veszprém Megyei Jogú Város főépítésze, Tolna vármegye és Szekszárd volt főépítésze is.

Sulyok Balázs 14 éves főépítészi tevékenysége során megyei és települési főépítészként is elhivatott gazdája a rábízott területnek, melyet gazdagít a kulturális értékek megőrzése, megmutatása és továbbadása. Gyakorló építész tervező, jelentősek műemléki helyreállításai is, emellett évekig volt a Dél-dunántúli Építész Kamara alelnöke. A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa részeként megrendezett főépítészi konferencián is látható volt, hogy a „jó gazda” miként formálja, gazdagítja mindenki javára a rá bízott javakat. 

Porga Gyula polgármester a hivatalos közösségi oldalán gratulált a díjhoz, kiemelve: „14 éves főépítészi és 4 éves veszprémi pályafutása során megyei és települési főépítészként bizonyította, hogy igazi elhivatottsággal gazdálkodik a rábízott területeken. Munkássága során mindig kiemelt figyelmet fordított a kulturális értékek megőrzésére és továbbadására.”

Forrás: Facebook,
Építészfórum.hu