Ugrás a fő tartalomhoz

Falunap és díjátadás Gyulafirátóton

Közéleti hírek - 2024.07.07.

Nagyné Borbás Mária kapta az idei Hadnagy László-díjat

Gyulafirátót városrész kulturális életének fellendítéséért, a gyulafirátóti közösségek formálásáért, fenntartásáért, a gyulafirátóti identitás erősítéséért, Gyulafirátót hírnevének öregbítéséért végzett példamutató tevékenysége elismeréseként Nagyné Borbás Mária részére Hadnagy László-díjat adományozott a közgyűlés. A díjat szombaton, a gyulafirátóti falunapon adták át. 

Nagyné Borbás Mária a gyulafirátóti közösség, ezen belül is a Nyugdíjas Klubok meghatározó motorja. A Rátót Mátyás Nyugdíjas Klubot 9 éve vezeti. Sok kulturális, kiránduló programot szervez, továbbá figyelemmel kíséri és segíti a problémákkal küzdő tagokat. Tagja a Bakonyerdő Nyugdíjas Klubnak is, ahol szintén aktív és segítőkész. Szociális érzékenységének köszönhetően a helyi gyermekotthon támogatásában és programok szervezésében önzetlenül részt vesz. Hadnagy László születésének 100. évfordulója alkalmából színvonalas megemlékezést rendezett, melyet nagy precizitással szervezett. Nagyban segíti továbbá a Művelődési Ház munkáját, valamint aktívan részt vett a Betlehem elkészítésében. Odaadóan, lelkiismeretesen segíti a közösségi élet mindennapjait, programjait. A nap 24 órájában lehet rá számítani mindenben. 

A díjat dr. Hegedűs Barbara alpolgármester és Katanics Sándor, a városrész önkormányzati képviselője adták át. 

A gyulafirátóti falunapot Gryllus Vilmos koncertje nyitotta meg szombaton délután. Operettműsorral lépett színpadra Kecskés Timea, Hatás Andrea és Zayzon Csaba, majd bemutatkoztak a városrészben működő helyi kultúrcsoportok: a Kid Rock and Roll Se, a Gyulafirátóti Német Nemzetiségi Dalkör, a Rozmaring Tánccsoport és Segway Dance csoport. Az estet Baby Gabi, Republika és Dj. Stephen Jr. zárta.

A sportpályán főzőverseny, focibajnokság, mandalafestés, csillámtetoválás és légvár várta az érdeklődőket. 

Forrás: Vehír.hu
Kép: Szalai Csaba