Ugrás a fő tartalomhoz

Indítvány a speciális nevelési igényű gyerekekért

Közéleti hírek - 2023.11.01.

A speciális nevelési igényű gyerekek számának felmérését és óvodai ellátásuk megszervezését kezdeményezik a novemberi közgyűlésre benyújtott indítványukban az ellenzéki képviselők.

231031 Inditvany02

A kezdeményezésről kedden számolt be Hartmann Ferenc, az MSZP-LMP-Párbeszéd frakcióvezetője és Kovács Rajmund, a Függetlenek-Szakszervezet-Reformerek frakció képviselője.

Kovács Rajmund elmondta: a nemrég elfogadott ifjúsági koncepció fontos kihívásnak nevezi a speciális nevelési igényű gyerekek ellátását, ám ehhez kevés adat áll rendelkezésre, és nem megoldott a szolgáltatás, a gyerekek egy része Várpalotára jár óvodába. Mindezt a szakemberhiánnyal magyarázzák, a helyzetet pedig a koncepció maga is „égető problémának” nevezte, amit mielőbb orvosolni kell.

231031 Inditvany01

Hartmann Ferenc hozzátette: ennek a megoldásnak az első lépése, hogy felmérik a speciális támogatást igénylő valamint autista gyerekek pontos számát, megvizsgálják, hogy hol, milyen forrásból, milyen körülmények között lehetséges számukra a szolgáltatást biztosítani.

Hartmann megjegyezte: öt óvodai csoportnyi gyerekről beszélünk, akik jelenleg Veszprémben nem jutnak hozzá ahhoz a színvonalú ellátáshoz, ami számukra is élhetőbbé tenné a várost.

Forrás: Vehír.hu
Kép: Domján Attila