Ugrás a fő tartalomhoz

Új közbiztonsági koncepció – nagyobb digitális biztonság

Közéleti hírek - 2024.04.17.

Javában zajlik az a munka, amely során frissítik a város közbiztonsági és bűnmegelőzési koncepcióját. Az erre létrehozott munkacsoport vezetője, Pálinkás Roland hétfőn számolt be a legújabb fejleményekről.

Pálinkás elmondta: a munkacsoport ülésein személyes életterek szerint csoportosítva dolgozzák fel a bűnmegelőzés, az áldozattá válás elkerülésének módjait. Legutóbb az online térben elkövetett egyre több csalás került a fókuszba.

A megbeszélésen a koncepcióba építhető gondolatok mellett kibontakozott egy aktívabb cselekvési lehetőség is: az októberi cyber weekhez kapcsolódva olyan rendezvényeket szerveznének, mint amilyeneket például a közlekedés kapcsán az autómentes napon. Ehhez a programsorozathoz az olyan partner szervezetek, mint a digitális tudásközpont vagy az áldozatsegítő központ is a maga eszközeikkel csatlakoznának. 

A következő hónapokban az otthonunkban és az azon kívül – utcán, közlekedési eszközökön, munkahelyen – ránk leselkedő veszélyekről és azok megelőzéséről egyeztetnek majd a munkacsoport állandó tagjai és a témakörök szerint meghívott szakértők. Az elkészült koncepciót a tervek szerint szeptemberben terjesztik a közgyűlés elé.

Forrás: Vehír.hu
Kép: Szalai Csaba
,
Police.hu