Ugrás a fő tartalomhoz

Megtartotta tavaszi ülését a Dózsavárosi Tanács

Közéleti hírek - 2024.05.18.

Megtartotta hagyományos, tavaszi ülését a Dózsavárosi Tanács. A találkozón Hegedűs Barbara elnök és Halmay Gábor városrészi önkormányzati képviselő mellett Porga Gyula polgármester is részt vett.

Porga Gyula kiemelte: a Dózsavárosi Tanács a leghatékonyabban működő érdekvédelmi szervezet a városlakók körében, amelynek fontos szerepe jut például a képviselői keret összeállításában is, illetve a problémák közvetítésében és megoldásában. Ezeket illetően általában egyébként egyetértés van, hasonló pontokat lát az önkormányzat és az itteni lakosság is javítandónak.

Ilyen jellemzően a dózsavárosi utak állapota, amely a fő témáját adta a tanácskozásnak: idősebb városrész révén érthető, ha ezek felújításra szorulnak. Az elmúlt években a Modern Városok Program támogatásával igyekezett az önkormányzat figyelmet fordítani a nagyobb újításokra, most pedig a kisebb volumenű felújításokon van a sor, ezúttal már a városi költségvetésből.

Jelenleg is zajlik a Veszprémvölgyi út és a Szent István utca felújítása; utóbbi régi kérés volt az itt lakók részéről, a teljes rekonstrukció pedig várhatóan idén szeptemberre készül majd el. A jelenlévők ennek kapcsán megjegyezték, a felújítás során érdemes lenne azt is figyelembe venni, hogyan tarthatnák majd be az erre járó autósokkal a sebességhatárt, ami a jobb minőségű úton várhatóan fog majd gondokat okozni. Ez nemcsak az itt lakók nyugalma, de az utca alján található Waldorf óvoda miatt is fontos lenne. Javaslatként merült fel különböző fékezők beépítése, illetve az óvoda előtt a szülők szeretnék a korábban itt lévő korlát meghosszabbítását is, ami ugyancsak védelmet jelenthetne.

Még idén tervezi az önkormányzat a Cseri utca járdájának felújítását is, amely mostanra már nagyon balesetveszélyessé vált. A tervezési szakasz végén jár az új völgyhíd kialakítása is, valamint hosszabb távon jó lenne a dózsavárosi iskola felújítása is – mondta el Hegedűs Barbara.

A jelenlévő lakók javasolták a Vértanú utca renoválását is jövőre, továbbá a csapadékvíz elvezetését ezen a szakaszon, illetve hasonló kérdések merültek fel a Nagytó utca felújítása kapcsán.

A polgármester reagált azokra az aggodalmakra is, amelyek a kórház egyes osztályainak megszűnését firtatták: mint mondta, ez csupán pletyka, bár az új igazgató kinevezéséig lévő idő értelemszerűen bizonytalanságokkal jár, nincs szó arról, hogy bármelyik osztály is bezárna.

Forrás: Vehír.hu
Kép: Szalai Csaba