Ugrás a fő tartalomhoz

Megújul a veszprémiek egyik kedvenc játszótere

Közéleti hírek - 2023.11.06.

Megkezdődtek a felújítási munkálatok a Szerelem-szigetnél található Rézsűs játszótéren, amelyet még 2010-ben alakítottak ki, és amely a veszprémi családok egyik kedvenc játszóterévé vált, hiszen elhelyezkedése rendkívül kedvező: közvetlenül a Séd-patak mentén található, csupán ötperces sétára a legközelebbi ingyenes parkolótól.

Hétfő délután sajtóeseményen részletezték a beruházás fontosságát, hiszen az évek alatt a rézsűs felület elhasználódott és balesetveszélyessé vált.

Brányi Mária alpolgármester elmondta, hogy igyekeznek a családok számára megfelelő, korszerű építményeket létrehozni, a város területén egyszerre több ilyen beruházás is zajlik. A Kolostorok és Kertek másik játszóterét, a Népmesék játszóteret is felújították idén, illetve a Mocorgó játszótérnél is megkezdték a munkát, ahol új játszóeszközöket helyeznek ki, és gondoskodnak a létesítmény állagmegóvásáról is, hogy a gyermekek rendezett és igényes körülmények között használhassák a területet.

Hegedűs Barbara alpolgármester – aki egyben a választókerület képviselője is -, az EKF-nek mondott köszönetet, amely lehetővé tette a beruházást.

A program támogatásának köszönhetően, illetve önkormányzati források bevonásával Veszprém összesen 15 pontján újultak meg a játszóeszközök, új gumiburkolatot, napvitorlákat vagy éppen új mászókát kaptak a játszóterek. Rendkívül fontos, hogy a kisgyermekes családoknak szép és balesetmentes környezet álljon a rendelkezésére a szabadidő eltöltésére, és a játszóeszközök megfeleljenek a legújabb elvárásoknak mind esztétikai, mind biztonsági szempontból.

Sándor Tamás, a 30 TÉR Kereskedelmi és Tervező Kft. kivitelező cég képviseletében a Rézsűs játszótér felújításának részleteiről beszélt: a régi rézsűs felületet egy új technológia segítségével újítják meg, helyszíni gumiburkolat kiépítésével. Jelenleg az aljzatbeton kialakítása zajlik, egy acélháló tartja majd stabilan a rézsűt, amelyre a gumiburkolat kerül, a játszótér párhuzamosan futó régi csúszdái helyett pedig újakat telepítenek.

Forrás: Vehír.hu
Kép: Szalai Csaba