Ugrás a fő tartalomhoz

Nagyobb, zöldebb, szerethetőbb a nagymacskák új otthona

Közéleti hírek - 2024.05.30.

Átadták a nagymacskák megújult kifutóját a Veszprémi Állatkertben csütörtökön. A látogatókat szibériai tigrisek, kárpáti hiúzok és hópárducok várják.

A Modern Városok Program ötmilliárd forintos támogatásából fejlesztették az állatkert Fejes-völgyi részét, ennek a beruházás-sorozatnak a záróakkordjaként a nagymacskák is tágasabb, szebb új otthonukba költözhettek. 

A nemzeti színű szalagot csütörtök délután vágták át a helyszínen, ahol Porga Gyula polgármester rámutatott: a veszprémi állatkertben minden évben van mit ünnepelni. A nagymacska-kifutó elkészülte egy újabb lépés abban a folyamatos és tudatos építkezésben, ami a Veszprémi Állatkertet jellemzi. A zoo évről évre bővült, csinosodott, mára XXI. századivá vált. Ez a fajta gondolkozás és építkezés szükséges városi szinten is ahhoz, hogy Veszprém igazán élhető település lehessen.

A most megvalósult beruházás a város és a térség számára gazdasági szempontból is jelentős – mutatott rá Navracsics Tibor területfejlesztési és közigazgatási miniszter. Kifejtette: amellett, hogy az állatkert és a rá épülő vállalkozások munkahelyeket teremtenek, az idegenforgalmi statisztikákban is jelentős értéket jelent, és vonzóvá teszi Veszprémet, hiszen amikor a cégvezetők azt keresik, hol fektessenek be, az is fontos szempont számukra, hogy milyen körülmények és lehetőségek várják őket a munkaidőn kívül is. 

Ovádi Péter parlamenti képviselő méltatta a Porga Gyula polgármester és Orbán Viktor miniszterelnök által a Modern Város Programban körvonalazott terveket, és azt, hogy ebből a fejlesztési csomagból az állatkert is részesült. Mint mondta, a zoo évente több mint 400 ezer látogatót fogad, Veszprém egyik fő látványossága, ezért is fontos, hogy miként képviseli városunkat. A vendégek mellett azonban fontosak a veszprémiek is, akik a Veszprém-kártyának köszönhetően kedvezményesen látogathatják a vadasparkot.

Forrás: Vehír.hu
Kép: Kovács Bálint