Ugrás a fő tartalomhoz

Nyugdíjas majális hagyományteremtő szándékkal

Közéleti hírek - 2024.05.07.

Első alkalommal szervezték meg a nyugdíjas majálist Veszprémben, amely óriási érdeklődéssel és fantasztikus hangulatban telt szombat délután a Március 15. utcai sportcsarnokban.

A város összes nyugdíjas klubja képviseltette magát a rendezvényen, a zökkenőmentes lebonyolítás elsősorban a program főszervezőjének Hirschl Melindának köszönhető, aki a szenior fesztiválok megálmodói között is ott van.

A klubok aktív tagjait elsőként Porga Gyula polgármester köszöntötte, az édesanyákat, nagymamákat pedig kiemelten is. A polgármester úgy véli, a város legerősebb közösségei az itteni nyugdíjas klubok.

,, Egy város attól város és attól otthon, hogy ott találkozások is vannak, nem csak egymás mellett létezünk. Mi pedig, Önöknek köszönhetően, igazi otthonként tudjuk belakni ezt a fantasztikus várost. Csak így lehet leélni egy életet, ha vannak kapcsolódási pontok„ – fogalmazta meg a rendezvények sikerének okát beszédében a polgármester.

A gondolatot, miszerint a nyugdíjas közösségek és klubbok erősítik, és alapjaiban adják meg Veszprém város közösségét, Ovádi Péter országgyűlési képviselő is megerősítette:

,,Amikor a szenior fesztiválokat elkezdtük megrendezni, nem is gondoltuk mekkora érdeklődés övezi majd és mennyi boldogság, mennyi találkozás és barátság köttetik ezekben a közösségekben. Ezért az érzésért érdemes rendezvényeket szervezni. Az a becsületes élet, amit a jelenlévők tudhatnak maguknak, iránytű az elkövetkező generációknak.”

A nagy létszámnak és a hangulatnak köszönhetően a majális biztosan nem egyszeri alkalommal zajlott le Veszprémben, városunk aktív nyugdíjasainak köszönhetően egy valódi hagyományteremtő eseménynek lehettek részesei a szombati piknik résztvevői.

Forrás: Vehír.hu
Kép: Kovács Bálint