Ugrás a fő tartalomhoz

Politikai bravúr a Fidesztől Veszprémben

Közéleti hírek - 2024.06.10.

Porga Gyula marad Veszprém polgármestere

Porga Gyula a Fidesz-KDNP színeiben negyedszerre is megnyerte az önkormányzati választást, a Fidesz-KDNP pedig az öt évvel ezelőtti eredményekhez képest javítva, a 12 körzetből 10-et elhozott. Az újrázó polgármester kemény munkát hirdetett a következő ciklusban is, szerinte a veszprémiek a legjobb döntést hozták.

Az ActiCity-ben tartott eredményvárót követő sajtótájékoztatón Ovádi Péter országgyűlési képviselő, a Fidesz választókerületi elnöke úgy fogalmazott, Veszprémben politikai bravúrt hajtott végre a Fidesz-KDNP pártszövetsége azzal, hogy javítva a korábbi eredményeken, immár 10 egyéni körzetet is megnyert, ezzel többséget szereztek a képviselőtestületben, ráadásul döntő fölénnyel.

„A konzervatív értékek fontosak Veszprémben, ez ma ismét bebizonyosodott” – mondta Ovádi Péter, aki megköszönte mindenkinek, aki a kampányban segített a pártszövetségnek.

Porga Gyula vastaps közepette lépett a színpadra. Beszédében amellett, hogy szintén köszönetet mondott a támogatóinak, már a következő öt évre tekintett előre.

„Kemény munka áll előttünk, hogy Veszprém Európa legélhetőbb városai közé emelkedjen, de minden adott ahhoz, hogy ez sikerüljön” – fogalmazott az újraválasztott polgármester.

Szerinte a mostani siker mindenkié, és egész Veszprém nyert azzal, hogy a Fidesz-KDNP képviselői alkothatnak többséget az új képviselőtestületben.

Az egyéni választókerületek önkormányzati képviselői

(Forrás: NVI – A választókerületek, illetve a megválasztott képviselők nevére kattintva további információkat kapunk)

Az új képviselő-testület összetétele

11 fő Fidesz-KDNP szövetség
  3 fő Híd a Városért Egyesület
  2 fő Együtt Veszprémért
  1 fő Magyar Kétfarkú Kutya Párt
  1 fő Mi Hazánk Mozgalom

A név szerinti lista elérhető a Nemzeti Választási Iroda honlapján itt >>

Forrás: Vehír.hu / NVI
Kép: Pesthy Márton