Ugrás a fő tartalomhoz

Pro Meritis díjat kapott Szabó Imre

Közéleti hírek - 2023.11.08.

Szabó Imre 1992-ben alapította a Practical Építőipari, Kivitelező és Tanácsadó Kft.-t, melynek profilja az ipari területek rendezése, közművesítése és utak építése. Irányítása alatt a vállalat töretlenül fejlődött az elmúlt 30 évben. 

A céget a gyakorlatiasság elvén építette fel, mert alkotni és tenni szeret, de a rendet és a fegyelmet is megköveteli. Céljaiért mindig küzd, és így el is éri azokat, pedig sokan nem hittek abban sem, hogy a 31 éve alapított cég sikeres lehet, ám ő bizonyított.

Mára nincs olyan nagyobb beruházás a városban, amelyben a Practical ne vett volna részt mélyépítési munkákban, de a magasépítésben is vállalnak feladatokat. Kézjegyüket őrzi például a Március 15. utcai csarnok átépítése és bővítése, vagy a Veszprém Aréna vasbeton szerkezetének építése is.

Számos útépítés és rekonstrukció is a Practicalnak köszönhetően valósult meg. Generálkivitelezők voltak a Budapest út – Jutasi út körforgalmú csomópontnál, az Erdész utcai csapadékvíz-csatorna építésénél és a Kádárta – Gyulafirátót kerékpárút építésnél is. Alvállalkozóként építették a Fenyves utca, a Henger utca, a K-Ny-i tengely I. ütemének és a Pápai út rekonstrukciójának csapadékvíz-csatorna rendszerét is. A Practical mind megrendelőként, mind munkaadóként állta a szavát mindig, Szabó Imre az organizációt kézben tartva felkészült minden feladatra. 

Szabó Imre hálás a feleségének, hiszen mindenben támogatta őt, gondoskodott a gyerekekről és a családról, így ő irányíthatta a Practicalt.  Jól sáfárkodott a lehetőségeivel, de hívő emberként hálás az úrnak is, hogy segített neki kitartani és hálás a cég alkotásaiért is, hiszen minden elkészült épületet és utat alkotásnak tart, akár egy művész. 

Szabó Imre idén ünnepli 70. születésnapját, és büszke gyermekeire, akik szintén a Practicalt építik és működését segítik, fia mára ügyvezető, lánya pedig gazdasági vezető a cégnél. Büszke az unokáira is, akik jó tanulók és jó sportolók. Az egész család Veszprémben él, így Szabó Imrének a közösség építése és ápolása is fontos, hiszen nem mindegy, milyen körülmények között növekszik a következő generáció, legyen szó sportlétesítményekről, vagy közlekedésről. Az embernek a lehetőségeihez mérten segíteni kell a közösséget is, így a Practical a veszprémi futballcsapat kiemelt támogatója. A vállalat 25 éves évfordulóján pedig a Ranolder-téri Szent Anna-szobrot adományozta a városnak. 

Szabó Imre vallja, hogy a közösséget alázattal és tudással kell bíztatni, példát mutatva így a következő generációnak. Számára nincs lehetetlen, csak tehetetlen. Élvezi és szereti a munkáját, hiszen a cég az élete, mely rengeteg időt igényelt, és sok lemondással is járt, de ha újrakezdené, akkor is mindent ugyanígy tenne, hiszen mindent elért és megvalósított, amit csak szeretett volna. 

Veszprém Megyei Jogú Város polgármesterének döntése értelmében a város építése-szépítése, a közösség erős támogatásának elismeréseként Szabó Imre részére Pro Meritis-díjat adományoz.

Forrás: Vehír.hu
Kép: Gyarmati László