Ugrás a fő tartalomhoz

Szupermenzát adtak át a Báthoryban

Közéleti hírek - 2023.10.20.

Nemcsak külcsín, hanem belbecs is

A Hungast cégcsoport alakította át a Veszprémi Báthory István Sportiskolai Általános Iskola menzáját egy 40 millió forintos beruházás keretein belül.

Az avatóünnepségen Hegedűs Barbara, Veszprém alpolgármestere elmondta, három évvel ezelőtt hosszú távú, tízéves közbeszerzést indítottak el a gyermekétkeztetés kapcsán, akkor a szerződésben kikötötték azt, hogy milyen típusú fejlesztéseknek kell megvalósulnia.

231020 Menza01

Szupermenzát adtak át a veszprémi Báthory-iskolában

Azóta a felújítások megtörténtek: elkészültek az étkezők, és jelenleg is folyamatban vannak újítások. Úgy fogalmazott, hogy örömteli, amikor egy iskolában megújulhat az étkező, hiszen az egyfajta közösségi tér is a diákok számára, ugyanakkor fontos, hogy egészséges, minőségi, jó ételek kerüljenek az asztalokra.

231020 Menza02

Az alpolgármester szerint fontos az is, hogy modern, tiszta, igényes környezetben tudjanak étkezni és együtt lenni az iskolában a gyerekek. Hozzátette: az Európa Kulturális Fővárosa program is támogatta a felújítást. 

Enyedi Csaba, a Hungast kommunikációs igazgatója azzal kezdte, kevesen tudják, de a szupermenza program „nemcsak külcsín, hanem belbecs is”.

231020 Menza03

Az egész évekkel ezelőtt onnan indult, hogy egészségessé szerették volna tenni a gyerekek táplálkozását, valamint trendivé azt, ami egészséges, mert szerinte ez a kettő nem mindig jár kéz a kézben. Ezért aztán a konyhatechnológiai fejlesztéseket vették alapul, ahol sokkal modernebb körülmények között és lényegesen energiatakarékosabb módon tudják elkészíteni azokat a kedvelt fogásokat, amikre korábban más módszerekkel volt lehetőség. Mindezek mellett korszerű edukációs tartalmakkal látják el ezeket az étkezőket. A színes székek, lámpák, a könnyed kivitel pedig kellemes étkezési környezetet teremtenek a gyermekeknek.

Képgaléria itt >>

Forrás: Napló
Kép: Nagy Lajos