Ugrás a fő tartalomhoz

Támogatja és visszavárja a fiatalokat Veszprém

Közéleti hírek - 2023.11.20.

Öt olyan fiatal részesült a város ösztöndíjában, akiket állandó lakhelyük Veszprémhez köti, de jelenleg egyetemi tanulmányaikat nem itt végzik.

Néhány éve a veszprémi önkormányzat meghirdeti azt az ösztöndíjprogramját, ahol elsőéves veszprémi egyetemistákat támogat, akik tanulmányi, vagy sporteredményeik alapján érdemesek az egyszeri kétszázezer forintos ösztöndíjra.

A pályázat idén is sikeresen lezajlott péntek délután pedig a városházán Hegedűs Barbara alpolgármester adta át az ösztöndíjhoz járó okleveleket a fiataloknak.

A városvezető rövid köszöntőjében elmondta, az ösztöndíjjal az is a céljuk – amellett, hogy segítsék a tehetséges veszprémi fiatalokat a tanulmányaikban –, hogy azt üzenjék, a városuk visszavárja őket azután is, hogy az egyetemet befejezték.

Az alpolgármester azt is elmondta, hogy ő maga is Budapesten a Corvinus Egyetemen szerzett diplomát – és azóta doktori címet is (a szerk.) –, de mindig tudta, hogy vissza fog térni szülővárosába. Erre bíztatta a megjelent fiatalokat is, valamint kiemelte, hogy ragadják meg az egyetemi pályázatokat is, akár külföldi lehetőségeket is. Továbbá hozzátette, hogy a jövőben szeretné bevonni a fiatalokra vonatkozó programok előkészítésébe azokat is, akik most az ösztöndíjban részesültek, ezért számíthatnak több meghívóra is az önkormányzattól különböző nekik szóló fórumokra.

Az öt ösztöndíjas közül hárman tudtak megjelenni személyesen az eseményen, mivel egyikük éppen tanulmányi versenyen volt, másikuk pedig lebetegedett, de ettől függetlenül mindenki megkapja a megérdemelt ösztöndíját a várostól.

Csuta Dóraaki Vetésiben végzett, most jogot tanul az ELTE-n.
Csuta Krisztián Márk, ő a Lovassy-ban érettségizett, jelenleg a BME-n villamosmérnöknek tanul.
Burger Dóra szintén a Lovassy-ban végzett, most a Pázmány pszichológia szakos hallgatója.
Maróti Blanka ugyancsak Lovassy-s diákként most a Corvinus politikatudomány képzésére jár.

Ők négyen a tanulmányi eredményeik miatt kaphatták meg a városi ösztöndíjat, de volt egy olyan fiatal is, aki sportban elért eredményei, konkrétan a női labdarúgásban kimagasló sikereiért kapja meg a neki járó támogatást, amit pályázat útján nyert el. Ő Rugovics Boglárka, aki jelenleg a SOTE gyógytornász szakjára jár.

Forrás: Vehír.hu