Ugrás a fő tartalomhoz

Új parkban mozoghatnak a kutyák

Közéleti hírek - 2024.04.10.

Új kutyafuttatóval gazdagodott a Füredidomb városrész, a területet kedd délután avatták fel.

Az 1600 m2 alapterületű parkot az Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával valósították meg 20 millió forint értékben. A területet kettéválasztották: kialakítottak egy játszóeszközökkel ellátott részt, míg a másik térfélen a kutyusok szabadabban mozoghatnak.

Az idén nagy lépéseket tesz a város azért, hogy pótolja azokat a hiányokat, amikkel a kutyatartók eddig szembenéztek – jelentette ki Porga Gyula polgármester.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a kutyafuttató házirendje a bejáratnál olvasható, ez biztosítja a békés egymás mellett élést. Emellett arról is beszámolt, hogy a Pumi Alapítvány több alkalommal ingyenes képzéseket szervez majd a területen, ezek időpontjáról tájékoztatják majd a lakosságot.

Kovács Áron önkormányzati képviselő elmondta, hogy a kutyafuttató létesítése jól illeszkedik a városrész fejlesztésének eddigi vonalába. Korábban játszótér és közösségi kert is létesült a Füredidombon, azzal a céllal, hogy a környék ne váljon alvóvárossá, az itt élők szívesen használják a közösségi tereket.

A képviselő szerint az új kutyafuttató ezzel együtt megoldást jelenthet a kutyások és nem kutyások közötti konfliktusokra is, hiszen az elkerített területen az ebek szabadon játszhatnak és mozoghatnak anélkül, hogy zavarnák vagy esetleg megijesztenék azokat, akik félnek tőlük.

Forrás: Vehír.hu
Kép: Szalai Csaba