Kulturális hírek
Endrődi Sándor költőre emlékeztek születésnapján
2022. január 18. kedd, 13:37 Kulturális hírek

Rövid műsorral és koszorú elhelyezésével emlékeztek Endrődi Sándorra születésének 172. évfordulóján a költő jeruzsálemhegyi szobránál hétfőn.A veszprémi alkotóról Heiter Sándor, a Jeruzsálemhegyi Baráti Kör elnöke mondott beszédet.

 
Félmilliárd forintos fejlesztés Nemesvámos-Balácapusztán
2022. január 07. péntek, 07:25 Kulturális hírek

Tavaszra elkészülhet a balácai római kori villagazdaság felújítás alatt álló épületének új tetőszerkezete, és a kiállítóhely újra fogadhatja a látogatókat.

 
Koncert gyertyafényben
2021. december 02. csütörtök, 07:34 Kulturális hírek

Huszonötödik alkalommal gyúltak lángra a gyertyák szombaton az egyetem aulájában tartott adventi koncerten. Idén a Zonta hölgyklub a teljes bevételt az értelmi fogyatékos gyermekeket segítő, Kozmutza Flóra alapítványnak ajánlotta fel.

 
Unesco "zenevárosok" randevúztak online Veszprémben
2021. november 27. szombat, 00:00 Kulturális hírek

Az UNESCO „zenevárosok” éves találkozójának idén Veszprém volt a házigazdája. A nemzetközi utazások elé gördülő akadályok miatt a szervezők az online találkozó mellett döntöttek, amit múlt héten meg is tartottak.

 
Új tárlatok és kezdeményezések
2021. november 16. kedd, 13:16 Kulturális hírek

A kortárs képzőművészet bemutatása mellett új kezdeményezéseket is tervez Grászli Bernadett művészettörténész, a Művészetek Háza új igazgatója, aki korábban  közel 13 évig  győri művészeti intézményeket irányított.

 
Víz alatti világ Veszprémben
2021. október 28. csütörtök, 12:47 Kulturális hírek

120 éve találta meg Laczkó Dezső geológus, piarista paptanár Veszprémben a város egyik világhírű nevezetességét, a kavicsfogú álteknős maradványait. Az évfordulón új látnivalóval lepte meg a helyieket és a látogatókat a honismereti egyesület.

 
Kutyabarát intézmény lett a megyei könyvtár
2021. október 07. csütörtök, 23:35 Kulturális hírek

Közel két hónapos kísérleti időszak után, csütörtöktől hivatalosan is kutyabarát intézménnyé vált az Eötvös Károly Megyei Könyvtár, amit kiállítással és kutyás találkozóval ünnepelt meg az intézmény. 

 
Civil forgatag a Kossuth utcán
2021. október 04. hétfő, 01:52 Kulturális hírek

Helyi civil szervezetek települtek ki a Kossuth utcára szombaton, komoly fesztiváli forgatagot teremtve Veszprém hagyományos civil napján. Az eseményen átadták a Pro Civitate díjat is, amit idén az egyik állatmenhely kapott.

 
Együtt vigadott Kádárta és Gyulafirátót
2021. szeptember 26. vasárnap, 07:29 Kulturális hírek

Első alkalommal tartott közös szüreti felvonulást Kádárta és Gyulafirátót. A két városrészben nem új keletűek a szüreti felvonulások, már a 80-as, 90-es években is rendszeresek voltak ezek az első őszi hónapban.

 
Fiatalok napja Veszprémben
2021. szeptember 12. vasárnap, 03:24 Kulturális hírek

Jó idő és rengeteg program várta azt a több száz érdeklődőt, akik kilátogattak az idei sportágválasztóval egybekötött Fiatalok napjára az Erdész utcai műfüves pályára szombaton.

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 33

Kulturális oldalak, folyóiratok: