Ugrás a fő tartalomhoz

A család az első – Gyereket a magasba!

Kulturális hírek - 2024.05.07.

Idén is megszervezték azt az eseményt, melynek ötlete Böjte Csabától, ferences rendi szerzetestől származik. A Gyereket a magasba! program nem jelent más, minthogy egyszerre, az ország több pontján emeljük magasra a gyermekeinket, ezzel megmutatva, hogy kiállunk a hagyományos családi értékek és a gyermekvállalás fontossága mellett.

Az eseménysorozathoz Veszprém 2019-ben csatlakozott, melynek évről évre Héthelyi Réka a mentora, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom helyi szervezetének vezetője, de a szervezésben részt vesz a veszprémi önkormányzat, a Szent Margit Óvoda, a Családika, a Kukkantó Egyesület, a VeszprémTV és a Csermák Antal Zeneiskola is.

,,Családban élni jó, a család az erőforrásunk, Veszprém pedig híres a családbarát közösségeiről, melyeket az ehhez hasonló eseményekkel szeretnék még jobban megerősíteni. Ezt mutatja az is, hogy vannak családbarát vállalatok a városban, és az idén két intézmény kapta meg a Családbarát Oktatási Intézmény címet is, a Csermák Antal Zeneiskola és a Szent Margit Óvoda” – nyilatkozta Héthelyi Réka.

Veszprémhez hasonlóan negyven másik városban tartottak ilyen rendezvényt, a mi városunk most virággal és műsorral – Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola Tücsök zenekara, illetve a Báthory-iskolába kihelyezett alsós néptánccsoportja lépett fel, majd a Gizella-díjas Kis-Bakony táncegyüttes – az édesanyákat is köszöntötte a közelgő anyák napja apropóján.

Az eseményre kilátogatott Porga Gyula, Veszprém város polgármestere, egyben a rendezvény fővédnöke is, aki elmondta:

,, A mi dolgunk városvezetőként, önkormányzatként, városként, hogy közösségeket építsünk, a legkisebb közösség az pedig maga a család. Minden olyan esemény vagy rendezvény, ami a veszprémi családoknak segít, vagy magára a család fontosságára, a gyermekekre irányítja a figyelmet, abban mindig segíteni fogunk.

Fontosak az infrastrukturális beruházások, az elmúlt években számos olyan fejlesztés volt, ami kifejezetten a gyerekeinket, a családosokat próbálta segíteni. Másodszor fontos az is, hogy a szolgáltatásokban is megjelenjenek ezek az elvek, a különböző családbarát szolgáltatások, amelyekért szintén sok elismerést kap a város.„

,,A Gyereket a magasba! egy szeretetteljes program, ami felkelti az emberek figyelmét egy jó cél érdekében. Arról szól, hogy büszkén és jókedvűen emeljük a magasba a gyermekeinket és mutassuk meg a világnak őket és a családi értékeinket ” – tette hozzá a polgármester.

A fő attrakció a flashmob volt, a jelenlévők közül mindenki kézenfogta a másikat, és gyerekek és felnőttek együtt járták a körtáncot, majd háromszor is a magasba emelték a kicsiket. A részt vevő gyermekek egy szál virággal ajándékozták meg édesanyjukat, utána pedig Így tedd rá! címmel a Szent Margit Óvoda óvodapedagógusai rendeztek játszóházat a Csermák Antal Zeneiskola előtti téren.

Forrás_ Vehír.hu
Kép: Szalai Csaba