Ugrás a fő tartalomhoz

Új elnökséget választott a VEDIÖK

Közéleti hírek - 2024.03.12.

A Veszprémi Diák- és Ifjúsági Önkormányzat tisztújítását hétfő délelőtt tartották a Városháza Kossuth-termében, ahol a tagok abszolút többséggel megszavazták az új elnökséget Gazgyik Dominik és Takáts Máté személyében.

A VEDIÖK tagjai a helyi általános iskolák és középiskolák képviselői, akik saját iskolai teendőik és személyes elfoglaltságaik mellett is igyekszenek időt szakítani arra, hogy érdemben is tegyenek Veszprém ifjúsági életéért. Aktív résztvevői a város kulturális- és közéletének, az ifjúsági programok megálmodói és lebonyolítói is egyben.

Az eseményt Hegedűs Barbara nyitotta meg, aki mindössze harminc évesen került az alpolgármesteri pozícióba, és lelkes támogatója minden olyan kezdeményezésnek, amelyek a fiatalok identitását erősítik a városban. Az alpolgármester elmondta, hogy ez a tisztújítás nem egy egyszerű formális esemény, hanem valódi tartalom van mögötte. A VEDIÖK tagjai fontos kérdéseket vitatnak meg, részt vesznek a szervezésben, a koordinálásban is, nem csak elméleti síkon működnek.

,,Nagyon fontos, hogy a fiataloknak lehetősége van beleszólniuk az őket körülvevő életbe. És nem csak meghallgatják őket, hanem főszereplői is lesznek a róluk szóló programokban. Ez a város a diákokért van, és az önkormányzat munkája is értük szól”

– emelte ki Hegedűs Barbara, és sok sikert kívánt az új elnökségnek, akikkel a továbbiakban is partnerként szeretne együttműködni Veszprém.

Az alpolgármester szavai után Lakatos Janka, a VEDIÖK korábbi elnöke idézte fel az elmúlt két év eseményeit, úgy mint a Veszprém generationt, amelynek keretein belül egy találkozási pontot tervezhettek a városnak a tagok, majd élettel és programokkal is megtöltötték a helyszínt. A legnagyobb programjuk a > Reyouth projekt volt, melynek része a Fiatalok Napjának megszervezése is.

,,A legfontosabb számomra, hogy a VEDIÖK keretein belül egy nagyon erős közösség jött létre, és hála a szervezetnek, rengeteg közös élménnyel gazdagodtunk.”

Janka hivatalosan lemondott két éves elnökségéről, majd az iskolák képviselői megszavazták az új elnöki tagokat, Gazgyik Dominikot és Takáts Mátét, akik az eddigi szellemben szeretnék folytatni a munkát.

Forrás: Vehír.hu
Kép: Szalai Csaba