Ugrás a fő tartalomhoz

Városfejlesztési koncepciók

A stratégia jövőképe a fenntartható városfejlesztési stratégiából ered, azaz fő célja, hogy Veszprém 2030-ra „a harmónia, a magas életminőség és az erős közösségek városa legyen, páratlan egységét kínálva a kiegyensúlyozott, békés és szabad élet minden feltételének”. Az ennek eléréséhez javasolt beavatkozások öt fejlesztési cél köré csoportosulnak: ezek a humán közszolgáltatásokra, a városigazgatásra, a köztérhasználat és mobilitás témájára, az energiahatékony és klímatudatos városműködésre, valamint a város kulturális és turisztikai kínálatára összpontosítanak.

Letölthető dokumentum:

Az Akcióterv célja, hogy Veszprém MJV közelebb kerüljön a dekarbonizációs célhoz, ellenállóbb legyen a klímaváltozással szemben, illetve a város polgárai hozzáférjenek a biztonságos, fenntartható és megfizethető energiához.

Ennek érdekében az Akció-terv feltárja a település területéhez kötődő CO2-kibocsátás mértékét és forrásait, hogy a helyi adottságok figyelembe vételével olyan energiahatékonysági és megújuló ener-giaforrásokat felhasználó megoldásokat mutasson be, valamint javasoljon, amelyekkel az önkormányzat elérheti 2020-ig a legalább 20%-os, és 2030-ig a legalább 40%-os CO2-kibocsátás csökkentési célt.

Letölthető dokumentum: