Ugrás a fő tartalomhoz
Hartmann

Hartmann Ferenc

Kompenzációs listáról

Jelölő szervezet:
DK – Jobbik – LMP – MSZP – Momentum – Párbeszéd

Telefon: 20/966-0097
E-mail: hartmann.ferenc@gov.veszprem.hu

(Önéletrajz)

Veszprémben születtem, a Lovassyban érettségiztem. Politikaelméletből, igazgatás-szervezésből szereztem diplomát, majd marketing- és reklám-menedzseri képzettséget.
 
1994-óta vagyok a város önkormányzati képviselője, sokadszor frakcióvezető.

Veszprém alpolgármestereként a gazdasági, informatikai és sportügyeket irányítottam 2002–2006 között. Ezen időszak alatt a város fejlesztési pólussá vált, megnyílt a Vass Galéria, a felújított Dubniczay-ház, kormányzati támogatással megújult a Lovassy gimnázium, a Simonyi és a Kossuth iskola, 5000 panellakás, elkészült a műfüves labdarugó centrum, a Vadvirág óvoda, a Családsegítő központ. Utoljára ekkor létesületek bérlakások a városban. Parkolók, járdák, utak, körforgalmak épültek 73 helyen. Lehetővé vált a belső körút azóta is megvalósítatlan északi szakaszának megépítése. Elkezdődött a Veszprém és Térsége Szennyvízkezelési- és az Észak-Balatoni Hulladékkezelési Program megvalósítása. Megépült a Tesco, a Balaton Plaza, a Stop Shop, az OBI, és átadásra került a McDonalds. Előkészítettem az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok összevonását. Veszprém ekkor az ország egyik legdinamikusabban fejlődő városa, 2005-ben pedig „Az év települése”.volt.
 
Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács tagjaként 2006–2010 között közreműködtem abban, hogy Európai Uniós támogatással megújulhasson a Dózsa iskola, a Mártírok útja, kerékpárutak épüljenek, utak korszerűsödjenek, bővüljön, szépüljön az állatkert, elkészüljön a 8-as főút litéri, külön szintű csomópontja és a Gyulafirátót, Kádárta elkerülő útszakasz terve. Lobbiztam az EU által is támogatott városközpont rehabilitációért, a Séd völgyének turisztikai fejlesztéséért.

Igazgatósági tagja voltam a Veszprém Városfejlesztési Zrt-nek, a Balaton Volánnak, felügyelő bizottsági tag a Közép-Dunántúli Regionális Ügynökségnél.

Szabadidőmben sokat sportolok, szeretem a jazzt és a progresszív rockot.