Ugrás a fő tartalomhoz
Hegedus

Hegedűs Barbara Szilvia

Választókerület: 12

Jelölő szervezet: FIDESZ – KDNP

Telefon: 20/395-5445
E-mail: hegedus.barbara@gov.veszprem.hu


(Önéletrajz)

Veszprémben élek férjemmel és kislányommal. Gimnáziumi tanulmányaimat a Balatonalmádi Magyar–Angol Tannyelvű Gimnáziumban végeztem, majd az Eötvös Loránd Tudományegyetemen és a Budapesti Corvinus Egyetemen diplomáztam nemzetközi tanulmányok alap- és mesterszakon.

Egyetemi éveim alatt fél évet Spanyolországban töltöttem a Granadai Egyetem politológia szakán, majd a későbbiekben két hónapig gyakorlati programban vehettem részt Brüsszelben, az Európai Parlamentben. Jelenleg a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi Doktori Iskolájában biztonságpolitika témában doktorálok.

Eddigi életem során spanyol és angol nyelvből szereztem felsőfokú nyelvvizsgát. Szakmai tapasztalatomat a Közigazgatási és Igazságügy Minisztérium miniszteri kabinetjének külügyi munkatársaként szereztem az államigazgatás területén, majd a veszprémi Polgármesteri Hivatalban dolgoztam, ahol a gyakorlatban is megismerhettem az önkormányzat munkáját.

Aktív közéleti tevékenységemet a Fidelitashoz való csatlakozással kezdtem 2010-ben. A Fidesz ifjúsági szervezetének 2015 óta vagyok a külügyekért felelős alelnöke. A Fidelitas külügyi kabinetjének delegáltjaként többször képviseltem az ifjúsági szervezetet és hazánkat külföldi rendezvényeken.

2014–2019 között a választók bizalmából Dózsaváros, Csererdő és Jutaspuszta önkormányzati képviselője lehettem. Az önkormányzati ciklus alatt a Városstratégiai és Városmarketing Bizottság elnökeként dolgozhattam Veszprém fejlődéséért, valamint 2018–2019 között a Fidesz-KDNP képviselőcsoportját vezettem.

Alpolgármesterként az eddig megszerzett tapasztalataimra alapozva Veszprém fenntartható fejlődéséért, stabil működéséért és az itt élők életminőségének javításáért kívánok dolgozni.